GUIDE: VH mot Kristanstad – hĂ€r Ă€r allt ni behöver veta

Det Àr dags för den första kvalseriematchen hemma i Vimmerby för VH. PÄ torsdagskvÀllen kommer serieledande Kristanstad pÄ besök, ett lag VH har haft det tufft mot under hela sÀsongen.

Eddie Levin hade en trevlig vistelse i Hudiksvall. Forwarden gick göra mÄl och fira seger pÄ sin födelsedag.

Eddie Levin hade en trevlig vistelse i Hudiksvall. Forwarden gick göra mÄl och fira seger pÄ sin födelsedag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-04-04 07:00

Vad: Vimmerby-Kristianstad, tredje omgÄngen i kvalserien.

Var: Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB, Vimmerby

NĂ€r: Torsdag, 19:00

NOTERAT

‱ Efter en tuff start pĂ„ kvalserien studsade VH tillbaka direkt, som sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger för denna sĂ€songen, och besegrade Hudiksvall med 4–1 pĂ„ bortais.

‱ Med en poĂ€ngs marginal toppar Kristianstad kvalserien, efter att ha förlorat pĂ„ övertid i premiĂ€ren hemma mot Halmstad (3–4) och besegrat PiteĂ„ pĂ„ bortaplan med 4–2.

‱ Kristianstad Ă€r det lag som VH haft det klart svĂ„rast mot den hĂ€r sĂ€songen. 4–0, 6–0, 3–1, 5–1 Ă€r segersiffrorna för SkĂ„ne-laget i de fyra mötena lagen emellan. 18 inslĂ€ppta och blott tvĂ„ mĂ„l framĂ„t för gulsvart har det blivit i dessa fajter.

‱ KIK Ă€r ett av tre lag som VH inte lyckats besegra sĂ€songen 2023/2024. De andra tvĂ„? BorĂ„s och PiteĂ„.

HÅLL KOLL PÅ

‱ Carl Sjöberg. Forwarden har Ă€nnu inte fĂ„tt det att lossna i slutspelsfasen. PĂ„ tre möten med Troja och tvĂ„ inledande kvalseriematcher har det blivit noll poĂ€ng frĂ„n Sjöbergs klubba. Mot Hudiksvall missade han dessutom surt nog en straff. Men! Han bidrog stort i matchens inledning med sitt fysiska spel. Just det kommer nog kunna bli en avgörande detalj i denna heta drabbning, den fysiska kampen över isen. DĂ€r Ă€r VH:s nummer 20 en av de mest framtrĂ€dande. 

‱ Dennis Svensson. Den frĂ€mste fanbĂ€raren i detta Kristanstad. I tre sĂ€songer har han nu varit kapten för sin moderklubb, och vi kan nog rĂ€kna med att Svensson kommer göra allt i sin makt för att föra sitt grönvita gĂ€ng tillbaka till svensk elithockey. Kommer betyda mycket i slutskedet av sĂ€songen. 

TRÄNARSNACK

Inför onsdagen trĂ€ning (den sista inför matchen mot Kristianstad) tog vi ett snack med VH-trĂ€naren Hampus SylvegĂ„rd. 

Christoffer Törngren har saknats de senaste matcherna pĂ„ grund av en skada som uppkom inför "NorrlandsturnĂ©n". Status pĂ„ honom Ă€r fortfarande nĂ„got oklart dĂ„ en större bedömning vĂ€ntar. 

– Alla andra verkar vara hela och friska, sĂ„ i övrigt Ă€r det inga fler skavanker för tillfĂ€llet, berĂ€ttar SylvegĂ„rd. 

Vimmerby har som nĂ€mnts tidigare haft det svĂ„rt för Kristianstad den hĂ€r sĂ€songen. 

– Det Ă€r ett bra lag. De har vunnit fyra raka mot oss, och dessutom vann de södra Allettan. Om man tittar pĂ„ matcherna mellan oss har Kristianstad tagit ledningen tre av fyra gĂ„nger. Sen har vi inte riktigt lyckats med att fĂ„ till vĂ„rt spel genom mittzon och de har kunnat kontra pĂ„ oss, sĂ€ger han och fortsĂ€tter: 

– MĂ„nga spelare i deras lag Ă€r skickliga individuellt, sĂ„ det blir viktigt för oss med noggrannheten och att vi kommer upp pĂ„ samma nivĂ„ som mot Hudiksvall. Det största fokuset riktas som alltid mot oss sjĂ€lva. Vi vill föra matcherna, och dĂ„ mĂ„ste vi spela lite smartare. Tidigare matcher mot dem har vi varit lite naiva runt blĂ„linjerna och i spelet överlag. 

Vad kÀnnetecknar Kristianstad som lag?

– Stora, fysiska och stabila med mĂ„nga skickliga spelare. Man mĂ€rker att det finns flera som spelat pĂ„ en högre nivĂ„, sĂ„ vi kommer fĂ„ kĂ€mpa för varje meter. Det blir viktigt att vi minimerar tiden med pucken för deras framtrĂ€dande spelare.

Matchen mot Kristianstad blir den första pĂ„ hemmaplan i kvalseriesammanhang för VH. Hampus SylvegĂ„rd hoppas sĂ„klart pĂ„ mycket publik och bra tryck frĂ„n lĂ€ktarplats. 

– Absolut, det Ă€r det hĂ€r mĂ„nga har lĂ€ngtat efter. Jag hoppas de fortsĂ€tter stötta oss som de gjort hela sĂ€songen nu nĂ€r vi behöver det som mest. Det Ă€r roligt att kunna ge supportrarna sĂ„na hĂ€r matcher.

VH-SIFFROR

Interna poĂ€ngligan hela sĂ€songen: 

Anton Carlsson 42 (8+34)

Jakob Karlsson 34 (8+26)

Eddie Levin 29 (17+12)

Martin PĂ€rna 26 (14+12)

Carl Sjöberg 22 (11+11)

RĂ€ddningsprocent

Robin Christoffersson 94.12 i semifinalen (bĂ€st av alla mĂ„lvakter). 88.57 i kvalserien. 

Scott Hector 94.41 i Allettan

BĂ€st plus/minus (Allettan):

Anton Carlsson +9

Eddie Levin +7

Isac Göransson +6

William Dageryd +5

KIK-SIFFOR

Interna poÀngligan kvalserien

Emil Öhrwall 3 (1+2)

Dennis Svensson 2 (2+0)

RĂ€ddningsprocent:

Wictor Ragnewall 87.23 i kvalserien

BĂ€st plus/minus (kvalserien)

Emil Öhrwall +2

Elliot EkefjÀrd +2

SENASTE MÖTENA

7/2 2024: VH-Kristianstad 0–4

5/1 2024: Kristianstad-VH 6–0

3/11 2023: Kristianstad-VH 3–1

MĂ„l: Hugo Ollila

29/9 2023: VH-Kristianstad 1–5

MĂ„l: Jakob Karlsson

TABELL

undefined
Kvalserien.

ÖVRIGA MATCHER:

Brödernas/VÀsby-PiteÄ, Hudiksvall-Halmstad

FÖLJ MATCHEN

Vi sĂ€nder matchen med start 18:50. Klicka HÄR för att se matchen.

TÄVLING

Tippa hur det gĂ„r för VH i kvalserien – trisslotter i potten

TIPSET

1–3

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!