Matcher kan flyttas efter skandalscenerna

Efter fredagens stökiga match i hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Djurgården kan kommande matcher mellan lagen flyttas, rapporterar Expressen.

Skandalscener utspelades sig i Scaniarinken. Arkivbild.

Skandalscener utspelades sig i Scaniarinken. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Ishockey2023-11-25 10:53

Fredagens möte i hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Djurgården i Scaniarinken kantades av skandalscener. På lördagen träffades klubbarna och ligan för att prata om händelserna.

"Beslut om eventuella ytterligare påföljder kommer att fattas av Svenska ishockeyförbundet och eventuellt polis efter genomsyn av exempelvis material från övervakningssystemet i arenan", skriver ligan på sin webbplats.

Enligt Expressen har hockeyallsvenskan inlett en dialog med klubbarna om att flytta kommande matcher mellan lagen. Den 29 december ska lagen mötas i Avicii arena och den 23 februari återigen i Scaniarinken.

– Vi kommer få titta på det nu. Båda ligger som planerade nu, men efter det som hänt måste vi sätta oss ned med säkerhet på förbundet och polisen om det är hållbart, säger hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman till tidningen.

Det var i den andra perioden som matchen avbröts då pyroteknik användes för andra gången under kvällen i samband med att Djurgården gjort 1–0.

Då valde huvuddomaren att beordra spelarna att kliva av isen och polisen beslutade att tömma arenan. Efter ett möte återupptogs matchen inför tomma läktare. När den slutförts stod Djurgården som segrare med 3–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!