Matchen avbruten efter otäck skada: "Hon andas"

SDHL-matchen mellan HV71 och Djurgården har avbrutits och kommer att spelas vid ett senare tillfälle. Detta sedan hemmalagets spelare Sanni Hakala körde in i stolpen och blev liggande. –Hon kan röra på sina armar, säger HV71:s kommunikatör Toni Galic till SVT.

Sanni Hakala i vitt. Arkivbild.

Sanni Hakala i vitt. Arkivbild.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Ishockey2023-11-24 18:40

Det var efter tre minuter av den första perioden som olyckan var framme. Av tv-bilderna att döma körde Hakala in i stolpen med huvudet före.

Vårdpersonal kallades in och lagkaptenen bars ut på bår efter några minuter. Senare kom beskedet att matchen skjuts upp och kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

– Hon andas, hon är vaken, vilket är positivt. Båda lagen har bestämt att vi ställer in matchen och skjuter på den av förklarliga skäl, säger HV71:s tränare Ulf Hall till publiken, enligt SVT.

På X, tidigare Twitter, skriver HV71:

"I kvällens SDHL-match mellan HV71 och Djurgården skadade sig forwarden Sanni Hakala allvarligt under en matchsituation. Sanni är förd med ambulans till sjukhus och lagen har kommit överens om att inte återuppta matchen i kväll utan spelas vidare vid senare tillfälle. Vi tänker på dig Sanni!"

HV71:s kommunikatör Toni Galic, har följt med Sanni Hakala till sjukhuset:

– Hon kan röra på sina armar och hon är vid medvetande, säger han till SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!