"Måste bli hetare framför mål"

Vimmerby Hockey har börjat säsongen bra. Men... effektiviteten har inte varit i paritet med spelet – än. "Vi måste bli hetare framför mål", säger lagkaptenen Jakob Karlsson.

VH och kaptenen Jakob Karlsson firar efter ett mål.

VH och kaptenen Jakob Karlsson firar efter ett mål.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-10-13 07:45

VH ligger femma i tabellen efter sju omgångar. Det är stentufft i toppen, där sju lag gjort ett litet miniryck. För Vimmerbys del väntar tre viktiga matcher på raken: mot idel topplag: Kallinge, Troja och Nybro.

På de sju matcher som spelats har VH "bara" gjort 19 mål.

– Ja, det kan bli bättre. Jag hoppas att det kan lossna ordentligt för någon femma snart, säger Jakob Karlsson inför söndagens bortamöte mot KRIF.

VH-kaptenen är – förutom effektiviteten då – nöjd med mycket hittills.

– Vi har ett bra målvaktsspel och försvarsmässigt har vi också gjort det bra. Jag tycker inte att vi släpper till så mycket chanser i matcherna, vilket vi inte heller gjorde mot Kristianstad i onsdags. Och det är nog så att vi inte ska stirra blinda på att vi inte gör så mycket mål, utan fortsätter vi att släppa in ett eller två mål i matcherna så kan det räcka långt ändå.

Som så många andra var Vimmerbys tränare Phil Horsky mycket nöjd med lagets insats i seriefinalen mot KIK.

– Det var roligt att vi tävlade och var redo från början mot dem. Kanske att vi förtjänade mer, men samtidigt är Kristianstad ett moget lag och vet hur de ska spela i såna tighta matcher. Det kan vi lära oss av.

– Om vi fortsätter att spela på det sättet, så kan vi nå långt den här säsongen. Jag tycker att det såg bra ut i alla delar, men det är klart att vi måste utnyttja chanserna på ett bättre sätt.

Phil Horsky är ändå inte särskilt orolig över ineffektiviteten:

– Det kommer lossna. Det viktiga är att spelarna inte tänker för mycket, då blir det oftast svårare.

Nu väntar alltså Kallinge på söndag. En på förhand tuff match, som alltid. VH-tränaren har precis gjort en videokoll på motståndarna – för andra gången.

– Vi brukar alltid titta på dem som vi ska möta två gånger, en gång när de spelar hemma och en gång borta. Våra killar får en bra rapport.

Vad kommer ni fokusera på inför matchen?

– Disciplin är största prioritet. Vi får inte dra på oss några onödiga utvisningar. Kallinge är bäst i serien i powerplay, samtidigt är ju vi väldigt bra i boxplay. Det är också viktigt att vi rör på fötterna ordenligt i anfallszon och när vi är en spelare kort på isen.

Ni får in Samuel Eriksson i laget. Vad vet du om honom?

– Jag vet inte så mycket, men jag har hört att han är en energispelare. Han kommer få sina minuter och det är bra att få in honom då vi kan ha fyra kedjor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om