Marmenlind: "Något man drömt om"

Debut i landslaget borta mot ärkerivalen Finland – och seger direkt. Daniel Marmenlind, 25, fick nypa sig i armen efter 4–2-segern. –Skitroligt. Det här är ju något man drömt om, säger Malmömålvakten.

Daniel Marmenlind.

Daniel Marmenlind.

Foto: Emmi Korhonen

Ishockey2023-11-12 20:41

Marmenlind kallades in i fredags sedan Skellefteås Linus Söderström blivit krasslig efter matchen mot Tjeckien.

– Det var lite annorlunda, men skitroligt. I fredags när jag satt hemma så trodde jag inte att jag skulle stå här två dagar senare, säger han i korridorerna i Nokia Arena efter den svenska segern.

Den 25-årige Uppsalasonen har varit glödhet under hösten med Malmö i SHL. Nu fick han chansen i landslaget och tog den direkt.

Trots ett tidigt insläppt mål behöll han lugnet och övertygade stort.

– Jag försökte komma in i det snabbt och få en bra start. Jag tyckte jag gjorde det trots att de får ett tidigt mål. Jag försökte acklimatisera mig för det var jäkla högt tempo i början. Wow liksom, säger Marmenlind som räddade 23 av 25 skott.

Förbundskaptenen Sam Hallam var imponerad över Marmenlinds insats.

– Han ger ett väldigt lugnt intryck och då får han ändå ingen rolig start. Det är ju ett av de första skotten som går in, men sedan behåller han sitt spel. Jättebra, säger Hallam.

Samtliga tre svenska målvakter gjorde landslagsdebut under Karjalaturneringen. Färjestads stjärnskott Carl Lindbom blev utbytt efter en kvart och fyra insläppta mål mot Tjeckien, men tog revansch i segermatchen mot Schweiz.

Linus Söderström, som ersatte Lindbom, släppte in ett mål mot Tjeckien på 45 minuter – men blev sedan krasslig och kunde inte spela mer i turneringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om