Märkliga scener efter skandalavbrottet

En kraftig smäll, orsakat av ett knallskott, bröt den hockeyallsvenska matchen mellan Kristianstad och Tingsryd. När den långt senare återupptogs uppstod märkliga scener där spelarna bara väntade ut tiden.

Fredrik Glader, tränare i Tingsryd. Arkivbild.

Ishockey2022-10-28 21:46

Drygt fem minuter in i den tredje perioden, när Kristianstad ledde med 5–1, kastades ett knallskott in på isen och en kraftig smäll hördes.

Domaren skickade ut spelarna i omklädningsrummet och det blev oroligt på läktarna. Ordningspersonal tömde den ståplatssektion därifrån knallskottet kommit.

Efter drygt 40 minuters avbrott meddelade speakern att publiken skulle lämna ishallen.

Tingsryds tränare Fredrik Glader är rasande över scenerna och säger till Smålandsposten :

– Det är riktiga jävla popcorn som håller på med sånt här. Riktiga jävla idioter. De kastar en jävla banger mot vår målvakt som landar två–tre meter från honom. Snacka om totalt IQ-befriade människor. Fruktansvärt korkade, säger Glader.

Enligt Glader har Tingsryds målvakt Daniel Rosengren påverkats av smällen.

– Han hör ju ingenting, det bara tjuter i öronen. Han sitter därinne och darrar som ett asplöv, säger Glader.

Då var beskedet att matchen inte skulle spelas färdigt, men det skulle senare ändras. Mot Tingsryds vilja.

Det fick till följd att lagen bara ställde upp sig i varsin försvarszon och lät tiden ticka ned till slutsignal utan att spela.

– Det är emot allt jag kan stå för. Mitt lag är redo att spela. Jag är bedrövad, jag förstår Tingsryd och får acceptera det, men det gör ont i mig, säger Kristianstads tränare Mikael Gath till C More.