Marek Hrivik besviken: "Inte som jag förväntat mig"

Det var dukat för välkomstfest när Marek Hrivik gjorde comeback i Leksand. Men två Luleå-mål, i matchens slutskede samt straffavgörande, innebar dalaförlust med 5–4 och en förstörd fest. –Detta var inte ett sätt som jag förväntat mig, sa Marek Hrivik.

Marek Hrivik var besviken efter sin comebackmatch i Leksand

Marek Hrivik var besviken efter sin comebackmatch i Leksand

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2022-02-26 17:55

Ett formsvagt Leksand, som bara vunnit en av de senaste sex matcherna och har dessutom starka forwards som Mikael Ruohomaa, Patrik Zachrisson och Justin Kloos på skadelistan, gör Marek Hrivik var extra välkommen i laget.

Redan i samband med uppvärmningen kom de första hyllningarna från publiken och sedan fortsatte det.

– Det var otroligt. Jag är glad att få ett sådant varmt välkomnande. Därför jag vill ge fansen något tillbaka, var Marek Hriviks kommentar efter matchen.

Onödigt ras

Men det var det enda glädjeämnet. Leksands ras i slutperioden, då laget tappade en 4–1-ledning under matchens sista elva minuter, sved ordentligt. Dessutom vann Luleå matchen efter straffläggningen.

Leksand har haft liknande genomklappningar i de senaste matcherna. Något som Marek Hrivik noterat:

– Jag såg att det skedde på samma sätt i förra matchen. Det känns inte bra att förlora på det här sättet. Vi spelade bra hela matchen utom sista perioden. Vi kan inte släppa på det sättet. Det var inte bra. Vi måste kunna stänga matcherna.

Annars gjorde Hrivik en riktigt bra match med tanke på den tuffa veckan han haft sedan Slovakien tog OS-brons.

Ingen politik

Det har varit stora hyllningar i hockeytokiga Slovakien, som tog landets första OS-medalj i ishockey.

– Det har inte varit mycket istid de senaste dagarna och jag kom till Leksand klockan tre i natt. Men jag gjorde mitt bästa idag, säger Marek Hrivik.

Dessutom var det en vecka då Ryssland invaderade Ukraina, något som måste upplevas som extra jobbigt för invånare från östra Europa.

– Ingen vill se något sådant hända. Men jag är här för att spela hockey och vill helst bara få frågor om ishockey, säger han bestämt.

Bra partner

Därför tyckte Marek Hrivik att det var roligare att prata om det kommande samarbetet med Max Veronneau, som nu gjorde sitt 28:e mål för säsongen efter en fin framspelning av just Hrivik. Dessa två kommer tillsammans att göra mycket nytta för Leksand i framtiden.

– Detta var vår första match tillsammans. Vem vet vad som kommer att hända i framtiden, säger Marek Hrivik.

Samtidigt vittnar flera i Leksand om att Hriviks entré i laget gav positiv energi bara under de timmar han varit i klubben innan matchen mot Luleå.

– Det är ett kärnkraftverk som kommer in, säger lagkamraten Martin Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om