Måns vill kräma ut lite till – kan VH skrälla?

Rögle, Frölunda och även landslagsmeriterad på ungdomsnivå. Måns Krämer är bara 20 år, men har redan varit med om en hel del inom hockeyn. Nu lirar den storväxte backen i VH. "Vi måste spela snabbt mot Karlskrona", säger han.

Måns Krämer har växt ut till en av Vimmerbys bästa spelare.

Måns Krämer har växt ut till en av Vimmerbys bästa spelare.

Foto: Montage

Ishockey2022-02-08 19:00

Ni såg klubbarna Måns Krämer representerat. Skånekillen flyttade från Åstorp tidigt för att satsa på hockeyn, i en av de allra bästa svenska klubbarna.

Rögle blev Frölunda.

– Jag fick chansen att gå hockeygymnasiet i Göteborg. Men jag kan inte säga att det var raka vägen och så enkelt att flytta hemifrån i den åldern. Det var tufft emellanåt.

Det blev fyra år i Frölunda och senare en utlåning till Kungsbackalaget Hanhals, där han förra säsongen fick känna på seniorhockey på allvar. Nu är det Vimmerby Hockey som gäller.

Hur är det?

– Bra. Jag trivs kanon med hockeyn och så.

Potentialen är tydlig. Tillsammans med Pelle Ström har han under stora delar av säsongen bildat lagets bästa backpar.

– Det har funkat jättebra med Pelle. Vi spelade ihop hela grundserien, sen splittrades vi ett tag, men nu spelar vi tillsammans igen.

Vad är dina tankar om säsongen hittills?

– Vi gjorde en väldigt stark grundserie, sen hade vi problem runt jul. Då gick det inte bra. Vi fick också en tuff start i Allettan. Nu på slutet har det sett mycket bättre ut spelmässigt, trots att det fortfarande är ganska mycket upp och ner. Vi har inte riktigt självförtroendet i målskyttet.

Men hur pass befriande var det att ändå göra nio mål mot Huddinge?

– Klart det var välbehövligt. Sen gjorde inte Huddinge sin bästa match. Att vi vann mot Skövde (2-0) i söndags var jäkligt skönt.

Poängmässigt har Måns Krämer landat in på 3 poäng (1+2) i Allettan. Poängskörden sticker inte på något sätt ut, men däremot syns tydligt hans potential i spelet. Precis som backkollega Ström spelar han med stor pondus och är en tvåvägsback.

– Jag ser mig själv som en offensiv back i grunden, där jag utvecklat defensiven senaste två åren.

Fortsättningen i Allettan. Vad tror du?

– Alltså, vi behöver tro på det. Vi behöver inte tänka på att komma så mycket högre än topp åtta. Nu har vi börjat vinna lite matcher och kan vi fortsätta med det så blir det enklare. Då behöver vi inte känna sån press.

Karlskrona har varit något av en mardrömsmotståndare för VH senaste säsongerna. Hur ska ni vinna mot dem?

– Karlskrona har stora spelare som är bra i närkamperna, därför måste vi spela snabbt och komma med fart. Vi behöver sno lite poäng av topplagen också. Sen är det härligt att det öppnas upp igen efter restriktionerna.

Måns Krämer.
Måns Krämer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!