Målrikaste matchen i NHL på tio år

19-årige Lucas Raymond fick in två fullträffar för sitt Detroit. Men vad hjälpte det när motståndarna i Toronto pepprade på med hela tio mål. Nattens möte mellan lagen blev den målrikaste matchen i NHL på över ett decennium.

Torontos William Nylander gjorde ett av de totalt 17 målen som föll i mötet med Detroit.

Ishockey2022-02-27 07:06

Torontos William Nylander inledde målskyttet i den fjärde matchminuten. Sedan väntande en sällan skådad målkavalkad i NHL.

Mitchell Marner i Toronto stod för fyra mål och totalt sex poäng. Den svenske talangen Lucas Raymond fixade två fullträffar och en assist för Detroit. Därtill skrev ytterligare tio spelare in sig i målprotokollet.

Toronto vann till slut med hela 10–7, varav åtta av målen kom i sista perioden. Inte sedan oktober 2011 har det blivit så många mål i en NHL-match, skriver nhl.com. Den gången vann Winnipeg över Philadelphia med 9–8.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Detroitförsvararen Marc Staal.

Toronto dominerade tidigt matchen och hade ett övertag med 7–2 inför sista perioden. Då vaknade Detroit till och dundrade in fem mål, varav fyra kom på knappt sex minuter. Toronto gav dock svar på tal med ytterligare tre mål. Lucas Raymond både inledde och avslutade Detroits målskytte.

– Kvällens huvudämne är så klart hur galen den tredje perioden var, men våra killar förtjänar att uppmärksammas för sitt fantastiska spel, säger Torontotränaren Sheldon Keefe.