Malmös mardröm fortsätter: "Skitdåligt"

Trots en drömstart kunde inte Malmö sätta stopp för mardrömsraden på hemmaplan. Linköping vände 0–2-underläge och vann med 5–3 – Malmös sjätte raka hemmaförlust i SHL. –Vi gör en skitdålig match, sade en besviken Tomas Kollar, Malmötränaren, till C More.

Linköpings tvåmålsskytt Ty Rattie jublar tillsammans med Filip Bystedt i bortavinsten över Malmö.

Ishockey2022-11-03 21:28

Linköping har varit något av Malmös drömmotståndare den senaste tiden. Skånelaget har vunnit fyra raka möten med sammanlagt 23–4. Så sent som i förra veckan vann Malmö i Linköping med 6–1 efter att ha gått upp i en snabb 3–0-ledning.

Så det fanns stort hopp för hemmafansen som inte hade fått uppleva en hemmaseger på drygt en månad då Malmö den 2 oktober hade målfest hemma mot Brynäs, 8–4.

Det är Malmös enda trepoängare på hemmaplan och laget är SHL:s sämsta hemmalag med bara sju inspelade poäng.

Mardrömsraden gick dock inte att bryta trots en drömstart.

Tappade allt

Hemmalaget ledde med 2–0 efter knappt åtta minuter sedan Adam Ollas Mattsson dundrat in ledningsmålet och Pathrik Westerholm snyggt gjort 2–0 efter framspelning av brorsan Ponthus.

Carl Persson hade sedan ett stolpskott, men där någonstans tappade hemmalaget allt.

Linköping tog över och inom loppet av 4.19 i slutet av andra perioden kom utdelningen som vände matchen.

Comebackande backprofilen Oscar Fantenberg reducerade, Ty Rattie kvitterade i ett friläge och Vilmos Gallo gjorde mål för fjärde matchen i rad när han tog köksvägen och överlistade Malmömålvakten Daniel Marmenlind.

– Vi spelar bra efter första tio i första perioden. Vi gaskar upp oss, får fart på skridskoåkningen, jag tycker vi spelar till våra styrkor. Första tio dikterar dom, sade Linköpings lagkapten Jonas Junland, som spelade fram till kvitteringen, till C More.

Rattie avgjorde

Malmö kvitterade i numerärt överläge genom Ponthus Westerholm efter 15.28 av den tredje perioden, men när hemmastjärnan Carl Söderberg åkte ut för en slashing med knappt tre minuter kvar avgjorde gästerna.

Ty Rattie styrde in 4–3 i numerärt överläge efter 18.27. Kanadensaren hade gått mållös från nio raka matcher – nu slog han till två gånger. När Malmö tog ut målvakten för att satsa på en extra utespelare sköt dessutom Markus Hännikäinen 5–3.

Linköpings målvakt Jesper Myrenberg tog karriärens första SHL-seger.

Linköping gick upp till tionde plats i tabellen och passerade Malmö som nu är elva.