Malmö vann sent: "De lurar domarna"

Efter tre raka tunga förluster slog Malmö till och besegrade Frölunda i slutsekunderna. Frölundatränaren Roger Rönnberg var dock kritisk till avgörandet: –De lurar domarna, jätteskickligt av Malmö, säger han till C More efter 2–3-förlusten.

Malmös Ponthus Westerholm jublar efter sitt segermål mot Frölunda.

Ishockey2021-02-16 21:49

Avgörandet kom med bara 18 sekunder kvar i Scandinavium genom Ponthus Westerholm i numerärt överläge.

Detta sedan Frölundakaptenen Joel Lundqvist med bara 1.06 kvar åkt på en utvisning för fasthållning på Malmös Christoffer Forsberg, som gjorde ett av Malmömålen, i offensiv zon. Lundqvists klubba fastnade i midjan på Malmöspelaren.

En utvisning som Roger Rönnberg var starkt kritisk mot.

– De lurar domarna. Ett helt bås står och skriker när det där händer. Han klämmer fast klubban i midjan. Det är jätteskickligt av Malmö att lura domarna, säger en irriterad Rönnberg.

"En lättnad"

För Malmö var den en skön seger. Speciellt som laget tappade en ledning i slutet mot Djurgården i förra veckan.

– Det är en lättnad att få ta tre poäng. Vi har haft lite stolpe-ut på slutet, nu hade vi stolpe-in, säger segerskytten Ponthus Westerholm.

Trepoängaren gjorde att Malmö lämnade över jumboplatsen till Linköping som blev nollat av Leksand som vann med 2–0.

Linköping fick tillbaka målkungen Broc Little som missat 21 matcher i rad på grund av skada, men det hjälpte inte. Dalaget vann skotten i första perioden med 15–1 och tog ledningen genom Fredrik Forsberg. August Berg skickade in 2–0 i slutet av andra perioden, dessförinnan hade gästernas Jarno Kärki missat en straff.

Luleå vände underläge

Djurgården tog andra raka vinsten efter att ha brutit en sju matcher lång förlustsvit mot Malmö i förra veckan.

Stockholmslaget besegrade HV71 på bortaplan med 3–1 efter att ha gått i från i slutet.

Linus Andersson gjorde 2–1 efter 13.29 av tredje perioden och Rhett Rakhshani satte 3–1 i tom bur.

Serietrean Luleå vände 0–2 till 3–2-seger efter förlängning över sitt favoritlag Färjestad. Det var Luleås femte raka seger över Karlstadslaget.

Linus Klasen gjorde två mål och Radek Muzik avgjorde efter 3.01 av förlängningen.