Malmö föll efter målvaktstavla: "Alla kan göra fel"

Skellefteå hade skaffat sig en 2–1 ledning redan i början av den första perioden. Då bjöd Malmös Daniel Marmenlind på en rejäl målvaktstavla när en Skellefteå-rensning från egen zon letade sig in i mål. –Alla kan göra fel där ute, säger Malmös Fredrik Händemark i TV4 Play.

Malmö Redhawkss Daniel Marmenlind stod för en jätteblunder i matchen mot Skellefteå. Arkivbild.

Ishockey2023-12-09 17:46

Lördagens SHL-möte mellan Skellefteå och Malmö skulle bli ett målrikt sådant.

Hemmalaget Skellefteå tog snabbt grepp om matchen när Andreas Johnsson styrde in pucken i mål under powerplay.

Svaret kom dock några minuter senare när Fredrik Händemark, som satt utvisad under Skellefteås 1–0-mål, fick revansch och tryckte dit kvitteringen.

Men matchens mest uppmärksammade händelse kom i den första periodens slutskede när Malmös Daniel Marmenlind bjöd på en rejäl målvaktstavla.

"En märklig studs"

Skellefteå-backen Jonathan Pudas rensade pucken från egen zon, pucken studsade och ställde Malmös Daniel Marmenlind innan den trillade i mål.

– Det var en riktigt märklig studs, det kanske var det man behövde för att få i gång målskyttet. Jag har haft många lägen och så gör man mål på något sådant, sade Pudas i TV4:s sändning.

Lagkamraten Fredrik Händemark försvarade Marmenlind i pausvilan.

– Släpp och gå vidare bara. Alla kan göra fel där ute och det är bara att köra på, sade han i TV4:s sändning.

Trots ett uppsving av Malmö i den tredje perioden lyckades bortalaget inte att vända matchen. Skellefteå vann med 5–4.

Bruten måltorka

I SHL-mötet mellan Timrå och Oskarshamn kunde Timrås Jonathan Dahlén bryta sin måltorka.

Dahlén, som gått mållös i fyra raka matcher, utökade ledningen till 3–1 efter att ha rundat Emil Kruse i Oskarshamn-målet. Matchen slutade 4–2 till Timrå.

I mötet mellan Örebro och Växjö stod Växjö till slut som segrare, 4–2.