Målkungen Winder slog till dubbelt: "Det klickar nu"

Todd Winder har hittat målformen. Mot Huddinge kom mål nummer fyra och fem i Allettan för kanadensaren, som nu leder den interna poängligan. "Jag får fler chanser på isen och jag har jättebra kedjekamrater", säger han efter VH:s femte raka seger.

Todd Winder är i grym målform. Mot Huddinge gjorde han två i den första perioden.

Todd Winder är i grym målform. Mot Huddinge gjorde han två i den första perioden.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-02-10 22:06

7 minuter och 36 sekunder. Så lång tid tog det för Vimmerby Hockey att skaffa sig en 2–0-ledning hemma mot Huddinge i den viktiga matchen. Målskytt båda gångerna? Todd Winder.

Efter matchen, som VH till slut vann med 3–1, vill huvudpersonen dock lyfta fram lagets insats i första hand.

– Det är alltid skönt att vinna som ett lag. Vi spelade bra defensivt och så länge vi spelar bra där så får vi lägena framåt, säger Todd Winder när Sporten träffar honom i ishallen efter slutsignalen. 

Hans första mål kom efter drygt två minuter i den första perioden:

– Ett grymt skott av Linus (Ljung) och jag råkade bara vara framför mål så det var bara att slå in returen, förklarar Winder. 

Och tvåan efter en fin sekvens:

– Fantastisk sistapassning av Christian (Lindberg) som gav mig öppet mål. Ett fint mål. 

För tillfället är det Winder som gjort flest mål av alla VH-spelare i Allettan med fem fullträffar. Därtill har han tre assist, vilket gör att han toppar hela den interna poängligan tillsammans med kedjekamraten Jakob Karlsson.

– Jag får fler chanser på isen och jag har jättebra kedjekamrater. Det klickar mellan oss just nu och vi spelar många minuter, vilket ger mig fler chanser att göra mål, avslutar Winder. 

På fredag är det dags för nästa match, när VH gästar Mariestad. Och västgötarna får då se upp för VH:s speciella måltjuv... 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!