Målkalas när VH utklassade Mörrum

Vimmerby Hockey väntade sig ett tufft möte med Mörrum under onsdagen. Så blev det inte. Vimmerby öste in mål från start och det var aldrig spännande. Till slut blev det 6-0 till hemmalaget.

Vimmerby firar efter att Mathias Wigley gjort 3-0.

Ishockey2020-01-15 21:13

Roman Semjonovs behövde bara drygt två minuter innan han på ett läckert sätt tryckte dit 1-0. En sprudlande start på en match som för Vimmerbys del blev en riktig uppvisning.

För resten av perioden var helt ensidig. Hemmalaget VH spelade utmärkt offensivt samtidigt som Mörrum inte hade mycket att komma med. Gästerna stack fram vid enstaka tillfällen, men överlag var det total dominans från Vimmerby.

Christoffer Rasch tryckte dit 2-0 med ett bra skott i den nionde minuten. Men det var först i den 14:e minuten som det exploderade rejält. Vimmerby gjorde då tre mål på mindre än tre minuter.

Först forcerade Mathias Wigley in 3-0 i powerplay. Sedan fick Herman Johansson på en riktig kalasträff upp i krysset till 4-0. Och så blev det även 5-0, återigen genom Mathias Wigley.

Efter den målkavalkaden var matchen i princip avgjord, trots det faktum att 43 minuter återstod. Det blev inte heller bättre av att gästerna kort efter 5-0 fick dubbla utvisningar och ett matchstraff på lagets stjärna Marcus Paulsson. Dessutom saknades de duktiga spelarna Hampus Melén, Hampus Henriksson och Alexander Molldén redan innan matchen.

Trots Mörrums tuffa avbräck var det en imponerande insats av Vimmerby Hockey. De fick det att lossna ordentligt i anfallsspelet samtidigt som defensiven var lika ramstark som tidigare matcher.

Efter dominansen i första perioden (VH vann skotten med 19-4) jämnades matchen ut. Hemmalaget blev kanske lite bekväma med tanke på den stora ledningen och Mörrum fick ordning på defensiven. Andra halvlek blev oerhört händelsefattig jämfört med första, och ställningen 5-0 stod sig med 20 minuter kvar.

Den sista perioden blev även den ganska sömnig. Det var mest som en transportsträcka fram till slutsignalen och att VH kunde fira tre poäng. Det blev en del utvisningar på hemmaspelare, men Mörrum hade svårt mot Vimmerbys starka boxplay.

Med några minuter kvar lyckades Vimmerby ytterligare utöka ledningen, när Edwin Johansson gjorde 6-0 med ett hårt skott i krysset. Det blev alltså en skön trepoängare för VH.

Nils Rygaard tar sig fram till en målchans.
Matchfakta

Vimmerby Hockey-Mörrum GoIS 6-0 (5-0, 0-0, 1-0)

Målen: 1-0 (02.04) Roman Semjonovs (Oskar Carlsson), 2-0 (08.36) Christoffer Rasch (Herman Johansson, Kristoff Kontos), 3-0 (14.19) Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Niklas Salo), 4-0 (15.23) Herman Johansson (Kristoff Kontos, Niklas Salo), 5-0 (16.55) Mathias Wigley (Pelle Ström, Oscar Gustafsson), 6-0 (57.09) Edwin Johansson (Oskar Carlsson, Anton Carlsson).

Skotten: 37-20

Utvisningsminuter: 12-38