Målfester och skrällsegrar – så slutade åttondelarna

Vimmerby vann med matchens enda mål borta mot Mörrum. Men hur gick det i de andra sju premiärmatcherna i åttondelsfinalerna?

Noop. Det blev förlust för Kristoff Kontos och hans Boden, där också bland andra de före detta VH-spelarna Pontus Johansson och Sebastian Kauppila lirar. Kalix är i förarsätet.

Ishockey2021-03-31 12:55

TROJA–TEG: 7–1

Kommentar: Oj, vad hände här. Troja krossade Teg, som slutade fyra i den norra Allettan. Gästerna tog visserligen ledningen i matchen, men sen var det Troja för hela slanten. Alexander Bjurström visade vägen för Ljungbylaget och satte tre mål, där skottstatistiken för övrigt slutade 37–15 i hemmafavör. Nu väntar retur i Umeå på fredag.

ÖSTERSUND–HUDDINGE: 6–0

Kommentar: Precis som i Trojamatchen blev det en storseger för det lägre rankade laget, Östersund. Efter en mållös första period satte hemmalaget tre mål både i mittperioden och i den sista. Till slut blev det tennissiffror och 6–0. Elias Bjuhr och Carl Skärström gjorde två mål vardera. Brett Boeing noterades för fyra poäng.

MARIESTAD–DALEN: 3–2

Kommentar: På förhand tippades det här mötet att bli en av de allra jämnaste. Första matchen infriade de tipsen. Mariestad vann en knallhård uppgörelse med uddamålet. Jesper Lindén segerskytt med sitt 3–1-mål en bit in i den tredje perioden. Dalen kammade noll framåt i spel fem mot fem. Lagets mål gjordes i powerplay, där förre VH-spelaren Karl Smedberg satte ett av dem.

BORLÄNGE–NYBRO: 4–6

Kommentar: Nybro ses som skyhöga favoriter i den här korta matchserien. Men vilken kalldusch vinnarna i den södra Allettan fick till en början. Borlänge gick fram till en 2–0-ledning efter tre spelade minuter. Sen vände Nybro på steken och vann till slut ganska så enkelt. Förre VH-spelaren Robin Höglunds sena reducering lyckades inte skapa nerv.

PITEÅ–HUDIKSVALL: 3–1

Kommentar: Även här blev det seger för det lägre rankade laget. Gästande Hudiksvall vann visserligen skottstatistiken klart, men matchen...den vann Piteå. Två mål i mittperioden avgjorde.

VISBY–FORSHAGA: 2–6

Kommentar: Det blev sannerligen ingen höjdarmatch för de båda Forshagafostrade spelarna Herman Johansson (tidigare VH) och målvakten Filip Lindblad. De fick se sin moderklubb avfärda Visby med hela 6–2. Och nja, gotlänningarna har verkligen inte trivts i sin hemmarink den här säsongen. Förre VH-spelaren Henrik Olsén gjorde det avgörande 3–2-målet för värmlänningarna.

KALIX–BODEN: 3–1

Kommentar: I öppen kasse ordnade William Juntto en skrällseger i Norrlandsmötet när han skickade in 3–1 i den 58:e matchminuten. För andra matchen i rad betvingade Kalix serievinnaren i norr, Boden.