Målfest när Pittsburgh besegrade Florida

Svenske Rickard Rakell gjorde ett mål i mötet mellan Pittsburgh och Florida i nattens NHL-ishockey. Matchen bjöd på hela 13 mål när Pittsburgh vann med 54 sekunder kvar i förlängning.

Rickard Rakell gjorde mål på Floridas målvakt Alex Lyon i första perioden.

Ishockey2023-01-25 05:39

Pittsburghs Rickard Rakell gjorde 2–1 efter närmare elva minuters spel i den första perioden.

Flest poäng i matchen tog Pittsburghs Kris Letang, som gjorde två mål och två assist, däribland det avgörande målet i förlängningen.

Även Sidney Crosby, Danton Heinen, Evgeni Malkin och Drew O'Connor gjorde mål för Pittsburgh.

Floridas Carter Verhaeghe blev tvåmålsskytt och finländska Aaron Ekblad gjorde ett mål och två assist. Även Matthew Tkachuk och Sam Reinhart gjorde varsitt mål och assist för Florida.

Slutresultatet blev 7–6 till Pittsburgh.

Los Angeles svenske forward Samuel Fagemo gjorde mål när Philadelphia besegrades med 4–3.

Fagemo kvitterade till 3–3 i slutet av den andra perioden, vilket efter en mållös tredjeperiod tog matchen till förlängning. Där kunde lagkamraten Kevin Fiala avgöra.

Joel Eriksson Ek gjorde också det första målet samt en assist för Minnesota i nattens möte med Tampa Bay.

Matchen slutade 4–2 till Tampa Bay.