Mål på mål – Vimmerby vann stort

Det hissades varningsflagg för Hanhals. Onödigt. Vimmerby var alldeles för bra för Kungsbacka-laget. VH vann med 9–1.

Ishockey2019-01-23 21:06

På förhand var det här en helt oviss historia, trots skillnaden i tabelläge. Vimmerby låg trea inför mötet, Hanhals näst sist. Mer intressant var att lagen spelat två täta matcher mot varandra tidigare den här säsongen. Hanhals vann med 3–1 hemma, VH 3–2 i returen.

Det varnades inte bara för laget Hanhals, som vann mot Visby med klara 4–1 i förra omgången. Det varnades också för "seriens" giftigaste kedjetrio: Mattias Elfstörm, Pontus Andreasson och Robin Carlsson.

Vimmerby struntade i allt det där. Oro? Nej, nej. Det fanns ingen anledning. När vi summerat den första perioden hade VH redan avgjort den här tillställningen. 4–0!

Resultatet var ett resultat av skärpa i avsluten, en förmåga att hitta rätt ytor och troligtvis, en hög faktor av självförtroende efter den senaste tidens framgångar.

Tre raka segrar blev fyra raka segrar.

Målen då? De kom i tur och ordning av Måns Carlsson, Mattias Wigley, Martin Jönsson och Martin Jönsson igen. Snyggast var kanske Jönssons 3–0-mål, där han skrinnade loss i mittzon och sprätte upp pucken vackert i nättaket.

Ett effektivt VH briljerade i spelet andra halvan av den första perioden. I kaptenen Jakob Karlssons skadefrånvaro, debuterade HV-lånet Kalle Smedberg. Den storväxte centern var pigg och initiativrik.

Mittperioden slutade också i VH-favör. Det efter ett 5–0-mål signerat Hampus Harlestam. Det var en skral utdelning med tanke på alla vassa chanser som hemmalaget skapade. Om Hanhals-målvakten Scott Hector hade det jobbigt i den första perioden, var han desto mer lyckosam i den andra.

I period tre fick VH en perfekt start och fixade 6–0. Game, set and match för att snacka tennistermer. Målet – igen – av hete Harlestam. Några minuter senare kom även sjuan (tredje målet av Jönsson) och åttan (Wigley). Halvvägs in i den sista perioden fick gästerna ett tröstmål till 8–1. Vimmerby fick sista ordet med Harlestams 9–1-mål. VH gjorde en näst intill perfekt match och vilken boost inför rivalmötet borta mot Tranås fredag kväll. Alla hemmaspelare förtjänar beröm. Förstås.

Matchfakta

Vimmerby 9

Hanhals 1

Första perioden: 1–0 (6.55) Måns Carlsson (Hampus Harlestam), 2–0 (10.06) Mattias Wigley (Pontus Johansson, Pelle Ström), 3–0 (13.19) Martin Jönsson Pelle Ström, Oskar Carlsson), 4–0 (19.30) Martin Jönsson (Oscar Gustavsson, Sebastian Kauppila). Andra perioden: 5–0 (31.45) Hampus Harlestam (Anton Carlsson, Måns Carlsson). Tredje perioden: 6–0 (41.17) Hampus Harlestam (Ludvig Jardeskog, Alexander Andersson), 7–0 (45.31) Martin Jönsson (Christian Blomqvist, Oliver Kempainen), 8–0 (46.49) Mattias Wigley (Henri Fomin, Pontus Johansson). 8–1 (50-10) Kim Jonsson, 9–1 (56.23) Hampus Harlestam (Måns Carlsson, Jacob Isaksson).

Skott: 21–8, 16–14, 13–7.