Lundkvist gjorde premiärmål i Rangerströjan

Efter 18 mållösa matcher har Rangersbacken Nils Lundkvist gjort sitt första NHL-mål.

Nils Lundkvist gratuleras av Filip Chytil.

Ishockey2021-12-09 04:35

Nils Lundkvist serverades pucken vid vänstra tekningscirkeln i numerärt överläge. Det välplacerade skottet tog sig in bakom Darcy Kuemper i Coloradokassen. Målet innebar en 2–1-ledning för New York Rangers hemma mot Colorado.

Men lyckan blev inte särskilt långvarig. Colorados väloljade maskineri drog i gång på allvar i andra perioden, vilket resulterade i fem mål för gästerna.

Matchen slutade till sist med 7–3 till Colorado. Mikko Rantanen och Logan O'Connor blev båda tvåmålsskyttar, och Gabriel Landeskog noterades för en assist.

Det är första förlusten på sju matcher för Rangers, medan Colorado vunnit tio av de tretton senaste matcherna.

Kuemper var tillbaka i Colorado efter att ha missat fem matcher till följd av skada. Svenske Jonas Johansson fick dock göra ett kort inspel då Kuemper behövde fixa utrustningen. Ett skott hann Johansson rädda under en och en halv minuts istid.

I New Jersey besegrade hemmalaget Philadelphia med 3–0 och bröt sin fyra matcher långa förlustsvit. Jesper Bratt satte det första målet, och assisterade till det andra. Det blev svenskens sjunde mål för säsongen.

För Philadelphia är det fortsatt tufft. Förlusten mot New Jersey blev lagets tionde på raken.