Luleå tog tolfte raka efter kross

Ostoppbara Luleå fortsätter att rada upp segrar i damhockeyligan SDHL. Segerraden är uppe i tolv matcher efter andra storsegern på två dagar över HV71. Poängligaledaren Noora Tulus svarade för fem poäng, ett mål och fyra assist, i 8–2-krossen.

Noora Tulus gjorde fem poäng när Luleå krossade HV71 och tog tolfte raka segern. Arkivbild.

Noora Tulus gjorde fem poäng när Luleå krossade HV71 och tog tolfte raka segern. Arkivbild.

Foto: Robert Nyholm/TT

Ishockey2022-10-23 15:18

Tolv matcher och har gett lika många trepoängare för giganten från norr som vunnit fyra raka SM-guld och fem på de sex senaste färdigspelade säsongerna.

Laget följde upp 5–0-segern i lördags med att vinna med 8–2 på söndagen.

Då kämpade sig ändå nästjumbon HV71 upp från 0–2 till 2–2, men sedan gjorde hemmalaget sex raka mål.

Framför allt var det en trio spelare som gjorde avtryck.

Poängligaledande Noora Tulus stod för fem poäng och har gjort 26 (11 mål+15 assist) på tolv matcher, backen Ronja Savolainen som gjorde sina två första mål för säsongen och stod för fyra poäng samt Emma Nordin som gjorde två mål och en assist.

Luleå har 36 poäng och förkrossande 61–11 i målskillnad. Tvåan Brynäs, som har en match mindre spelad, är sju poäng bakom.

HV71 är enda laget i SDHL som ännu inte tagit någon trepoängare. Laget ligger näst sist med fem poäng och har två poäng upp till slutspels/kvalstrecket.

Närmast ovanför ligger AIK som förlorade för andra gången den här säsongen mot arvfienden Djurgården.

Djurgården vann med 3–2 sedan AIK gjort matchens första och sista mål.

Josefine Jakobsen svarade för det matchvinnande 3–1-målet i numerärt överläge. Djurgården ligger fyra och har hela tio poäng ned till femman Linköping i en skiktad tabell.

Modo är trea, en poäng före Djurgården, efter 6–1-seger över jumbon Göteborg. Kanadensiska målmaskinen Jennifer Wakefield gjorde två nya mål och leder målligan på 14 fullträffar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!