Lucas Raymonds måltorka är över – avgjorde

Det har gått ett tag sedan Göteborgssonen Lucas Raymond gjorde mål. Men i natt var det slut på måltorkan när Detroit bortavann mot Columbus med 4–2 i NHL-ishockeyn. Och i en svensk stjärnduell besegrade Rasmus Dahlin med sitt Buffalo Erik Karlssons San Jose med 6–3.

Detroits Lucas Raymond, med nummer 23 på ärmen, bröt sin måltorka när hans lag besegrade Columbus med 4–2. Arkivbild.

Detroits Lucas Raymond, med nummer 23 på ärmen, bröt sin måltorka när hans lag besegrade Columbus med 4–2. Arkivbild.

Foto: Derik Hamilton/AP/TT

Ishockey2022-12-05 05:42

Med vinsten mot Columbus bröt Detroit en trist svit med tre förluster i rad. Likaså bröts den måltorka som Lucas Raymond lidit av sedan den 10 november.

Två av Detroits totalt fyra mål för kvällen kom i powerplay. Lucas Raymond stod för det matchavgörande målet vilket innebär att han totalt gjort sju mål den här säsongen.

Kärleksbombad

Detroit kärleksbombar den blott 20-årige svensken på sitt Twitter-konto efter målet och segern. "Alla älskar Raymond, eller hur?" skriver laget. De fyller på med den något krångliga statistiken att bara tre spelare i Detroit som varit 20 år eller yngre har gjort fler matchavgörande mål än den tidigare Frölundaspelaren

Även en annan svensk stod för ett mål i matchen. Columbus Marcus Björk gjorde det första av lagets två mål vilket var hans andra för säsongen.

Erik Karlsson, 32, och Rasmus Dahlin, 22, har varit två av NHL:s bästa backar den här säsongen och ligger etta och tvåa i backarnas poängliga. I natt möttes dem och då var det tio år yngre Dahlin som hade den roligaste kvällen.

Dahlin stod för två assist i 6–3-segern.

– Vi har pratat om att kunna stänga matcher och nu gjorde vi verkligen det, säger Dahlin till Buffalo News.

Jättetackling

Men det var inte bara i poängprotokollet Dahlin stod ut i. Han delade också ut en jättetackling på San Joses forward Matt Nieto, vilket fick spridning på sociala medier under natten.

– Han är speciell. Att se de saker han gör med pucken samtidigt som han kan tackla någon på det sättet är imponerande, säger Dahlins backkollega Mattias Samuelsson.

Dahlins lagkamrat Victor Olofsson noterades för en assist, Erik Karlsson hade en assist för San Jose och Oskar Lindblom satte sitt första mål sedan han anslöt till det kaliforniska laget inför säsongen.

Rasmus Dahlin och Buffalo vann mot San Jose.
Rasmus Dahlin och Buffalo vann mot San Jose.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om