"Lövens" urladdning – körde över Västervik

Hemmapremiär i Umeå. Då gick Björklöven på knock direkt. Redan efter den första perioden ledde "Löven" med 5–0 mot Västervik – och matchen slutade 6–1.

Björklöven segrade i Umeå. Arkivbild.

Ishockey2023-09-29 21:13

Efter två matcher i Stockholm väntade en efterlängtad hemmapremiär för Björklöven – och det slutade med en kross.

Inom tio minuter hade hemmalaget gjort tre mål och innan första perioden var över stod det 5–0 på resultattavlan.

Målskyttar: Liam Dower Nilsson, Nicolai Meyer, Gustav Possler, Mattias Nørstebø och Myles Powell.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka och spela inför vår hemmapublik. Det är underbart. Vi får bra utdelning och sedan hittar vi kylan i varje moment, säger Björklövens tränare Viktor Stråhle.

Västervik hade inte mycket att komma med – och efter 20 frustrerade minuter konstaterade lagkapten Anton Svensson i TV4 Play:

– Det finns väl inte så mycket att säga. De är 378 000 procent bättre än vad vi är i alla situationer. Då blir det så här.

Björklöven inledde säsongen med en förlust mot Djurgården (3–5) innan de besegrade AIK med 4–1.

Västervik fick in ett tröstmål i den sista perioden, vilket var det enda positiva för bortalaget den här fredagskvällen.

Även Brynäs hade en fin dag på jobbet. Hemma mot Mora blev det en ren och skär uppvisning, matchen i Gävle slutade 7–1.

Fakta: Fredagens matcher i hockeyallsvenskan

Björklöven–Västervik 6–1

Brynäs–Mora 7–1

Nybro–Östersund 4–2

Södertälje–Västerås 3–4 (efter förlängning)

Almtuna–Karlskoga 4–2

Tingsryd–Djurgården 2–3 (efter förlängning)