"Löven" gav HV71 första förlusten: "Magiskt"

Björklöven blev första lag att besegra HV71 i hockeyallsvenskan, 6–2 inför en extatisk hemmapublik med 5 267 åskådare i Umeå. –Det är helt magiskt, säger målvakten Claes Endre, som räddade 50 skott, till C More.

Björklövens Ryan Gropp (vänster) och Gerry Fitzgerald (höger) gjorde varsitt mål hemma mot HV71. Arkivbild.

Ishockey2021-10-15 21:26

Inför fredagskvällens toppmöte i hockeyallsvenskan mellan Björklöven och HV71 hade bortalaget tagit sex raka trepoängare på lika många matcher.

Den sviten är inte längre vid liv.

Umeålaget vann nämligen matchen med 6–2 efter att ha ryckt åt sig en tidig 3–0-ledning genom två mål i första perioden av Gerry Fitzgerald och Ryan Gropp och ett i början av andra av Axel Ottosson.

HV71, som åkte ur SHL förra säsongen, reducerade genom Jonathan Wikström efter halva matchen, men i slutet av andra perioden stod Björklövens Alex Hutchings för ett viktigt 4–1-mål.

Trots ytterligare en reducering genom Taylor Matson i början av tredje var Jönköpingslaget aldrig riktigt nära att rå på "Löven", vars två sista mål sattes av Sebastian Selin och Gustav Possler.

Hemmapubliken på 5 267 åskådare var i extas.

– Det är bara att njuta. Det är helt magiskt. Det går knappt att ta in. Det är för härligt bara, säger Björklövens målvakt Claes Endre till C More.

Han räddade 50 skott och noterades för en räddningsprocent på 96,15.

Trots förlusten är HV71 i fortsatt ledning i hockeyallsvenskan med 18 poäng. Tvåan Björklöven, som var nära att ta sig till SHL i våras men förlorade den allsvenska finalen mot Timrå, och trean Bik Karlskoga (en match mindre spelad) har båda 15 poäng.