Nye spelande tränaren gör sig redo för utmaningen

Under måndagen gjorde VSGF sitt första ispass för säsongen. Nu slängs man direkt in i hetluften med träningsmatch mot Västerviks J20-lag under tisdagen. "Det ska bli kul", säger VSGF:s spelande tränare Pierre Gustavsson.

Virserum Hockeys försäsong är igång på allvar. Under tisdagen spelar man sin första match för säsongen.

Virserum Hockeys försäsong är igång på allvar. Under tisdagen spelar man sin första match för säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-05 15:30

Det var i början av augusti som det blev klart att förre VH-profilen Pierre Gustavsson skulle ta över ansvaret i Virserums SGF efter att Wictor Holmberg valde att tacka för sig. Pierre Gustavsson om den första tiden i klubben som huvudansvarig.

– Jag har fått en jättebra bild av föreningen och det finns många eldsjälar. De gör ett fantastiskt jobb att få i ordning allt, säger Pierre Gustavsson.

Sejouren i VSGF kommer att bli speciell för 33-åringen som kombinerar tränarrollen med att spela själv.

– Det är mycket att lära sig och det finns mycket att tänka på. Det gäller att kunna hitta den där balansen. Fokusera på rätt sätt.

Under måndagen gjorde laget sitt första träningspass på is och redan under tisdagen spelar man sin första match för säsongen mot Västervik IK:s J20-lag.

– Det ska bli kul att få möta dem. Vi har en ganska kort förberedelse inför seriepremiären och jag vill att alla spelare ska känna sig trygga i spelsystemet. Jag tycker det känns bra så här långt och vi har många bra killar i laget.

Utöver tisdagens match mot Västervik spelar Virserum träningsmatcher mot Nässjö den 9 september, Sudret 16 september och Nässjö igen den 17 september. 

Vad tror du om den här säsongen?

– På förhand tror jag att det kommer att bli en jämn serie. Nu kommer vi få känna på att få möta Nässjö innan det drar igång. Det är en god känsla i truppen och det gäller att få en bra start. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!