Första trepoängaren för Virserum under nye tränaren

Virserums SGF fick studsarna med sig i söndagens bortamatch mot Eksjö. Seger med 5–1 – där det fanns två stora matchhjältar. "Det är en bra kille och han har det mesta i sig", säger spelande tränaren Pierre Gustavsson om Theo Lundqvist som var en som klev fram.

VSGF vann mot Eksjö med 5-1 på bortais under söndagen.

VSGF vann mot Eksjö med 5-1 på bortais under söndagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-10-08 19:42

Theo Lundqvist imponerade direkt i seriepremiären och i omgång två mot Eksjö fortsatte den fina formen för den offensiva 20-åringen. Lundqvist blev tvåmålsskytt när VSGF vann med 5–1.

– Han är en spelare som har ett bra skott, spelsinne och kan avancera i seriesystemet i framtiden om han fortsätter som han gör, säger Virserums spelande tränare Pierre Gustavsson.

Den andra matchhjälten för VSGF blev målvakten Jacob Axelsson. 21-åringen räddade 31 av Eksjös 32 skott.

– Han gör det bra och är stabil.

I övrigt är inte Pierre jättenöjd med insatsen i sin helhet. Men han tycker samtidigt att det är en styrka att vinna matcher även om man inte gör en topprestation.

– Matchen utvecklades till vår fördel men det finns saker att jobba på. Skönt att vinna och få tre poäng. Viktigt också att få göra lite mål. 

Pierre själv gjorde sin första match på is efter att ha valt att bara agera tränare i premiären. Han fick dessutom näta direkt.

Hur var det att agera i två olika roller, både som spelare och tränare?

– Det var mycket att tänka på, men jag tycker det funkade bra. Spelarna lyssnade på vad jag sa.

VSGF:s mål gjordes av Theo Lundqvist 2, Pierre Gustavsson, Daniel Öhlund och Simon Borgernäs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!