Ljung: "Förlusten mot Troja känns extra sur"

Vimmerby Hockey tappar backen Linus Ljung till kommande säsong. "Jag flyttar hem till Malmö för att plugga", säger han.

Linus Ljung har gjort sitt i Vimmerby Hockey.

Linus Ljung har gjort sitt i Vimmerby Hockey.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-05-01 10:41

Linus Ljung lämnar efter två säsonger i VH och ska flytta hem till Malmö för att studera. Hans nya klubb blir IK Pantern i division 3.

Den gångna säsongen noterades han för åtta poäng på 44 matcher för VH. Totalt svarade Ljung för 25 poäng på 90 matcher för VH.

– Jag har många fina minnen att ta med mig från mina två år i Vimmerby. Vi har haft riktigt bra lag båda säsongerna och det vi fick uppleva genom att vara med och fightas i toppen och gå långt i kvalet har varit riktigt kul. Det enda sura är förstås att vi har fallit på målsnöret, säger Linus Ljung och syftar på kvalspelet som avbröts ifjol till följd av coronapandemin och det snöpliga uttåget mot Troja/Ljungby i år.

– Det får ju en att inse hur små marginalerna är. Förlusten mot Troja känns förstås extra sur när det blev klart att de vann kvalserien och gick upp. Men det var nästan ännu värre året innan då vi hade ett ännu vassare lag och inte ens fick chansen att spela klart kvalet, säger Ljung.

27-åringen flyttade från Vimmerby till Malmö i veckan. Anledningen till att han väljer att vända hem till Skåne är att han vill fokusera på livet efter ishockeyn.

– Jag har sökt flera utbildningar inom HR och vill bli någon form av personalvetare.

Ishockeyn är dock inget avslutat kapitel.

– Jag ska spela för IK Pantern som är i division 3, men har ambitioner att ta sig upp i ettan. Det kan bli en kul resa att vara en del av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!