Little bröt måltorkan: "Betydde mycket"

Inte ett enda mål på nio raka matcher av Broc Little – men under torsdagen bröt den amerikanska forwardsstjärnan sin långa torka till sin och fansens stora glädje. Linköping tog med 2–1 full pott mot Timrå för första gången den här säsongen och ökade avståndet till nio poäng över kvalstrecket.

Broc Little bröt en lång måltorka när Linköping vann med 2–1 mot Timrå. Arkivbild.

Broc Little bröt en lång måltorka när Linköping vann med 2–1 mot Timrå. Arkivbild.

Foto: Tommy Holl/TT

Ishockey2022-03-03 21:37

Tabellelvan LHC hade åkt på stryk i sju av de åtta senaste matcherna och var i stort behov av seger hemma mot trettondeplacerade Timrå för att inte riskera bli indragna i bottenfajten på allvar.

Tidigare under säsongen hade östgötarna bara mäktat med att ta två av nio möjliga poäng mot nykomlingen.

Men när det gällde som mest vann Linköping med 2–1 efter mål av Henrik Törnqvist – och Broc Little.

Skrek ut sin glädje

Den 33-årige skyttekungen hade inte nätat på nio raka matcher och varit långt från den formen som producerat över 20 mål i SHL tre säsonger och som mest 53 poäng i högsta ligan.

När amerikanen tryckte in 2–0 efter 6.16 av den tredje perioden – på retur efter Törnqvists skott – gick det inte att missta sig på hans enorma glädje vid firandet ihop med fansen.

– Haha, nej, den gick inte att dölja där. Målet betydde otroligt mycket för mig och framför allt för laget i det utsatta läget vi befinner oss i. Vi vill inte titta nedåt, utan uppåt i tabellen, menar Broc.

Under den långa mållösa tiden har han funderat en hel del – och det har varit jobbigt och frustrerande att inte leverera.

– Speciellt också när laget har förlorat så mycket, då blir det ännu värre förstås. Vi har gjort och gör alldeles för få mål och jag är med i laget för att producera framåt. Men i dag kände jag mig på gång och det var en skön känsla, säger han.

Little fick upp farten igen och skapade flera vassa chanser. Före fullträffen kostade han på sig att bomma två frilägen mot Jacob Johansson.

– De hade jag givetvis velat sätta, men det betydde ändå mycket för självförtroendet att vara inblandad i så mycket och ännu bättre när pucken till slut gick in, ler han.

Trenden bröts

Timrå reducerade genom Sebastian Hartmann i powerplay – men stabile målvakten Marcus Högberg höll tätt på slutet i den så viktiga rysaren.

– En viss skillnad att vara nio poäng före Timrå än bara tre poäng. Men det är fortfarande åtta matcher kvar och vi måste fortsätta spela med samma defensiva styrka och vilja. Sedan skadar det inte att göra fler mål också och där vill jag bidra ännu mer, säger Little.

Timrå hade vunnit fyra av de fem senaste omgångarna – men nu blev det första förlusten under ordinarie tid mot LHC den här säsongen.

– Vi kom inte upp i samma energi och aggressivitet som på sistone. Vad det beror på vet jag inte, kanske matchens stora betydelse. Dessutom lyckades Linköping stänga ned oss, suckar tränaren Fredrik Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!