Listan: Här är spelarna som imponerat mest i VH

Halva grundserien är spelad. Sporten har listat vilka spelare som varit mest framträdande i VH. Efter mycket funderade hit och dit, där konkurrensen är knivskarp, så föll valet på en "femma" – plus den bäste av dem alla.

Vimmerby Hockey har gjort det bra när vi hunnit halvvägs in i serien. Vi har listat de fem bästa spelarna i laget hittills.

Vimmerby Hockey har gjort det bra när vi hunnit halvvägs in i serien. Vi har listat de fem bästa spelarna i laget hittills.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-11-08 10:45

Vi kan börja med att konstatera att Vimmerby ligger betydligt bättre till jämfört med vad laget gjorde efter att halva serien var spelad säsongen 2019/2020. Då hade VH 14 poäng, med målskillnaden 35–35. Nu har Vimmerby plockat 20 pinnar och har målskillnaden 34–24. Överlag har laget spelat stabilt och rejält och vi hittar dem på fjärde plats i tabellen inför omstarten borta mot Tyringe på fredag.  

Här är listan:

1) TOMAS RYDÉN: Är den målvakt i södra Hockeyettan som fått mest speltid, fått flest skott på sig och också räddat flest puckar. Succén i Vimmerby bara fortsätter för värmlänningen. Han är om möjligt ännu bättre den här säsongen. Har näst bäst räddningsprocent av målvakterna i serien (94.04 procent). Bara Nybros målvaktsfantom, Robin Johansson, är vassare. 

2) ANTON CARLSSON: Tog stora kliv i sin utveckling förra säsongen – och är ännu bättre nu. Har tackat för förtroendet som ny kapten på allra bästa sätt. Carlsson visar vägen i match efter match med ett hårt jobb, en stark vilja att ständigt vara aktiv och delaktig och producerar också offensivt. Toppar seriens assistliga – men väntar fortfarande på säsongens första seriemål. 

3) MATTIAS WIGLEY: Anton Carlssons radarpartner. Har liksom kaptenen höjt sig ytterligare en nivå i det offensiva spelet. Har ändå inte gett avkall på allt det andra han är bra på. Stockholmaren har tydligt utvecklat sitt målsinne och har pangat in åtta fullträffar så här långt. Skapar mycket varje match. 

4) PELLE STRÖM: Den rutinerade backen tar ett stort ansvar. Håller en hög och jämn nivå rakt igenom. Är svår att gå förbi och passera för motståndarna. Fyller vad vi förstår också en viktig roll i omklädningsrummet och är duktig på att peppa sina medspelare. 

5) LINUS LJUNG: Malmöpågen utmärker sig inte direkt i offensiv zon, däremot gör han det desto mer i defensiven. Jobbar hårt i det tysta och gör det riktigt, riktigt bra. Statistik säger inte allt, men ändå en hel del. Ljung har bäst plus/minus-statistik i hela serien. 

6) JONAS NYMAN: Arvikas bidrag på den här listan. Snacket om nyförvärvet från Skövde gick innan han anlände till de småländska skogarna. Att det skulle vara en kvick poängproducerande spelare. Precis så har det varit. En utmärkt länk till Anton Carlsson och Mattias Wigley. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!