LISTA: Åtta heta höjdpunkter från Vimmerbys säsong

Hoppsan. Snart har det redan gått sex månader sedan premiäromgången. VH vann mot Tyringe med klara 5–2. Det mest anmärkningsvärda då var skottstatistiken: 48–48 (!). Sedan dess har höjdpunkterna varit många för Vimmerby. Här har vi försökt lista några av de mest minnesvärda.

Olle Söderlund mål i debuten, Mattias Wigleys och Jakob Karlssons samspel i power play, Tomas Rydén målvaktsspel och Christian Lindbergs passning är några av höjdpunkterna så här långt för VH.

Olle Söderlund mål i debuten, Mattias Wigleys och Jakob Karlssons samspel i power play, Tomas Rydén målvaktsspel och Christian Lindbergs passning är några av höjdpunkterna så här långt för VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-03-25 18:45

4 DAGAR KVAR

Att snirkla sig fram mellan spektakulära målvaktsräddningar, bland stenhårda slagskott, starka vändningar, läckra passningar och uppoffrande försvarsspel, är inte det enklaste. Det vimlar av sekvenser och prestationer som sticker ut – i en säsong som varit framgångsrik så här långt.

Såklart.

Det kan inte bli något annat när laget tog sig vidare till Allettan i stenhård konkurrens – och väl där slutade trea med mersmak.

Höjdpunkterna, så. Ja, de är som sagt många när vi nu med stormsteg närmar oss grädden på moset: Slutspel.

1) SEGERSVITEN

Kommentar: Här kan vi inte bara prata om en enskild höjdpunkt, utan flera. Att vinna nio raka matcher i Allettan var...ja, fantastiskt bra helt enkelt och ett rejält styrkebesked. Oväntat? Visst. Det ska knappast gå att ha en sån lång segersvit i en så tuff Allettan-serie som den här.

undefined
Mattias Wigley och Jakob Karlsson har stundtals bjudit på magi i power play för VH.

2) POWERPLAY-MAGIN

Kommentar: Jakob Karlsson till Mattias Wigley. Mål. Jakob Karlsson till Mattias Wigley. Mål. Jakob Karlsson till... Ni fattar. Samspelet mellan de här båda i powerplay har många gånger varit rena magin. Insticken från Karlsson, målen av Wigley. Det finns en tydlig och märkbar kemi mellan de här båda.

3) MÅLVAKTS-MATADORERNA

Kommentar: Vilken match ska vi ta i högen? Det är bara att välja och vraka. Vimmerbys målvakter har imponerat i vinter – och radat upp stormatcher. Det finns som sagt många på näthinnan. Den jag minns särskilt är kanske ändå den hemma mot Visby/Roma i Allettan. Efter tre raka torskar höll Tomas Rydén näst intill rent. VH vann med 2–1 och vände trenden. Resten är historia och en nio lång radda av segrar. Här fanns hela spektrat av räddningar av Rydén. Allt från reptilsnabba benparader till kvicka plockhandsräddningar och en vass axelräddning i matchens sista skälvande sekunder. Värmlänningen underströk med råge vad vi redan visste...det att målvakten är lagets viktigaste spelare.

undefined
Tomas Rydén storspelade mot Visby/Roma och vände trenden som ledde till att VH radade upp nio segrar.

4) AVGÖRANDET

Kommentar: Nerver på helspänn? Krampaktigt? Osäkerhet? Snick-snack. I måste-matchen borta mot Halmstad i sista grundserieomgången visade Vimmerby klass och mental styrka. Just Hammers var VH:s ende kvarvarande utmanare om en plats i Hockeyettans finrum – Allettan. När vaktmästarna äntrade isen efter spolning vid matchens slut i Halmstad Arena fanns ingen plats för vidare diskussion. Vimmerby var klassen bättre och vann med 6–2 efter bland annat två superviktiga baljor av energiknippet Pierre Gustavsson. Phil Horsky var närmast lyrisk efteråt: "Det här var vår bästa match för säsongen och en av de bästa under min tid i föreningen".

5) OLLES SKÖNA FULLTRÄFF

Kommentar: På vilket sätt gör man störst avtryck i sin seriedebut från start – i Allettanpremiären? Få se nu...varför inte stänka dit öppningsmålet i nättaket. Det var precis vad Olle Söderlund lyckades med. "Jag skrek på Todd (Winder) att jag ville ha pucken. Och det blev ju bra. Jag blev nästan chockad när den gick in", sa en glädjestrålande Söderlund efter sitt viktiga och snygga mål mot Skövde (2–1).

undefined
Olle Söderlund svarade för en minnesvärd debut genom att göra mål.

6) PASSNINGEN

Kommentar: Det krävs alla spelartyper och egenskaper för att bli ett framgångsrikt lag. För mig finns en egenskap som sticker ut: Blicken för spelet, förmågan att röra sig till rätt yta i rätt tid – och slå en smart och öppnande passning. Det var precis det unge spelskicklige backen Christian Lindberg gjorde mot Huddinge. Skottfint, passning till Todd Winder – som i sin tur förpassade pucken i öppen kasse till 2–0. Så j-la snyggt.

7) FÖRSTAPERIODERNA

Kommentar: Jag vet inte hur många gånger jag skrev i liverapporteringarna under Allettan-matcherna: "Det här var Vimmerbys bästa period den här säsongen". Och det var så, gång på gång. Mot Skövde, Dalen, Nybro...När vi kikade i statistiken efter seriens slut framgick det också klart och tydligt: VH var bäst av alla lag i Allettan första 20 minuterna.

8) URLADDNINGEN

Kommentar: Visby – igen. Av tradition har gotlänningarna varit en tuff motståndare för VH. Nu var det proppen ur, överkörning. Vimmerby vann åttonde raka matchen i serien och flera av målen var ögongodis för hockeyälskarna. Som 3–0-målet där firma Mattias Wigley och Jakob Karlsson slog till igen i powerplay, som Josh Brittains fullträff direkt efter tekning fram till 5–1 – och inte minst Johan Schreibers avslutande stänkare till 7–2 i nättaket.

Phil Horskys manskap tog nio raka segrar i Allettan. En anmärkningsvärd bedrift i en så pass tuff serie.
Phil Horskys manskap tog nio raka segrar i Allettan. En anmärkningsvärd bedrift i en så pass tuff serie.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!