Linköpings kris fortsätter – ny förlust

Nya huvudtränare – men Linköping fortsätter att förlora. Sjätte nederlaget i följd blev ett 4–7-möte hemma med Örebro. –Vi behöver inse var vi är i tabellen, säger tränaren Daniel Eriksson till C More.

Jonas Junland och Linköping fortsätter att förlora. 4–7-mötet med Örebro var klubbens raka nederlag i följd. Arkivbild.

Ishockey2021-01-06 17:10

Fem raka förluster och nästjumbo – då valde ledningen för SHL-klubben Linköping att agera och sparkade tränaren Bert Robertsson.

Förändringen efter nederlaget hemma mot Malmö ledde till att assisterande Daniel Eriksson och Johan Åkerman tog över huvudansvaret samt att Niclas Hävelid kallades in för att förstärka ledarstaben.

Skillnaden på isen?

Inte särskilt mycket.

– Vi behöver knyta ihop det här laget kring spelet utan puck och hålla ner målen emot oss. Det är nummer ett. Att vi kan spela med puck har vi visat i 27 omgångar, säger Daniel Eriksson.

– Vi behöver inse var vi är i tabellen.

Drömstart

Hemmamötet med Örebro resulterade i en ny förlust – trots Linköpings drömstart.

Redan efter 2.39 minuter satte Jaakko Rissanen 1–0 – med huvudet – men sedan handlade det mesta om gästerna. 34 sekunder efter Rissanens nickskarv kvitterade Robert Leino och med mål från Joonas Rask, Linus Öberg och Robin Salo ledde Örebro med 4–2 efter matchens första 20 minuter.

Robin Kovacs avslutade målskyttet – i en av många spelvändningar – när han satte 7–4-målet med 3.21 kvar av matchen.

– I spelet utan puck får vi inte stopp. Det är lite för lätt för Örebro att spela mot oss i egen zon, säger Eriksson som anser att Linköpings problem inte handlar om ett kollektivt sådant.