Linköpings galna vändning – stjärnan med hattrick

Fem raka förluster i ryggen och tidigt underläge med 0–3. Sedan vände allt för Linköping. Mycket tack vare Broc Little och ett urstarkt powerplay.

Linköpings Broc Little blev tremålsskytt. Arkivbild.

Linköpings Broc Little blev tremålsskytt. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2023-10-05 21:18

Det har varit en tuff säsongsstart för Linköping. Förlusten mot Luleå i förra omgången var klubbens femte raka.

Och inledningsvis såg det inte bättre ut hemma mot Malmö. Skåningarna åkte ifrån till 3–0 och såg ut att gå mot en komfortabel seger.

Men då vaknade Linköping.

Broc Little fick in en viktig reducering i numerärt överläge i slutet på den första perioden. I den andra perioden var det sedan tre backar som klev fram.

Först var det Jesper Pettersson som satte 2–3 tidigt in i perioden. Kort därefter gjorde Oscar Fantenberg 3–3. Därefter hann Linus Hultström med att trycka in 4–3 efter ett distansskott i numerärt överläge.

– Självklart är jag inte nöjd med hur vi spelade i den första perioden. Men vi litade på vår matchplan och den andra perioden blev ju riktigt bra, säger Broc Little till TV4 Play.

Stod för ett hattrick

En mäktig vändning av Linköping – och mer skulle det bli.

Just numerärt överläge var en av framgångsfaktorerna för Linköping. I den tredje perioden visade Broc Little återigen klass i den spelformen och satte både 5–3 och 6–3.

– Riktigt starkt att vända från ett 0–3-underläge. Vi behövde det verkligen, säger Little.

Tre mål från Little och tre poäng till Linköping som vann matchen med 6–3.

– Vi får bygga vidare på det här. Det har varit några tuffa veckor där vi inte har fått de resultat som vi vill. Men i kväll spelade vi verkligen som vi vill spela, säger Little.

Övertidsdrama i Göteborg

En efterlängtad seger var det också för HV71. Efter tre av tre förluster förra veckan studsade de tillbaka i Smålandsderbyt mot Växjö. Segersiffrorna blev 4–1.

Frölunda tog också en stark seger i toppmatchen mot Örebro. Frölunda kvitterade sent i den tredje perioden och avgjorde sedan efter bara 19 sekunder i förlängningen genom Malte Strömwall. Resultat: 4–3.

Övriga resultat: Timrå 2–5 Färjestad. Oskarshamn 1–2 Skellefteå. Rögle 1–0 Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!