Lindström: "Tufft att förlora"

Skellefteå AIK klev ännu en gång av en SM-final i ishockey som förlorare. –Sur förlust, säger lagets veteranforward Joakim Lindström efter slutsignalen i Växjö.

Skellefteås Joakim Lindström (längst fram) tycker att det var tufft att förlora SHL-finalserien mot Växjö.

Ishockey2023-04-24 23:16

Skellefteå kom till spel med krav på sig att vinna om inte säsongen skulle vara över. Västerbottningarna skapade ett antal lägen att ta ledningen, vilket hade satt Växjö under press.

– Det var tätt och jämnt, det hade kunnat gå hur som helst, säger 39-årige Joakim Lindström om den femte finalmatchen.

I stället kunde Lindström och hans lagkamrater bara se på när Robert Rosén, snyggt framspelad av tidigare Skellefteåspelaren Martin Lundberg, gjorde 1–0 till Växjö med bara sekunder kvar av den andra perioden.

I den tredje perioden skapade Skellefteå ett par fina lägen att kvittera, men fick inte hål på Växjös storspelande målvakt Emil Larmi. I stället avgjorde smålänningarna guldkampen genom att göra dubbla mål i tom kasse.

– Det är tufft att förlora, Vi har gjort ett ganska bra slutspel, summerar Joakim Lindström.

Skellefteå har förlorat de fyra senaste SM-finalerna klubben har varit i. I tre av dessa finaler har Växjö varit motståndaren som dragit det längre strået. Skellefteås senaste SM-guld kom 2014 då laget finalbesegrade Färjestad BK.