Oskar Lindgren om SHL-äventyret: "Stor skillnad"

Skilda världar. Det är det bestående intrycket som Vimmerby Hockeys back Oskar Lindgren fick med sig från inhoppet med Malmö i SHL förra veckan. "Det är stor skillnad på hur det funkar både på och utanför isen. Men det var väldigt roligt och en boost för självförtroendet", säger han.

Oskar Lindgren i Malmös dress SHL-mötet med Skellefteå.

Oskar Lindgren i Malmös dress SHL-mötet med Skellefteå.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2023-12-11 18:35

Det var i onsdags förra veckan som förfrågan kom. Malmö Redhawks ville låna in VH:s Oskar Lindgren och han tvekade inte att ta den chansen.

– Malmö hade kris i truppen så jag var tidigt på det klara med att jag skulle få hoppa in och spela mot Linköping på torsdagen. Det blev en liten chock såklart när beskedet kom. Men väl på matchdagen var jag inte så nervös utan jag kunde fokusera på vad jag skulle göra.

Tidigare under säsongen har Lindgren varit utlånad till Hockeyallsvenskan och spelat med Västervik. Nu blev det SHL-debut för Malmö hemma mot Linköping.

Vad är skillnaden att spela på den högsta nivån?

– Motståndarna är större och snabbare överlag. De är starkare med pucken framförallt så det gäller att hänga med i skridskoåkningen och vara skärpt i alla lägen. 

Mot Linköping föll Malmö med 2–1. Lindgren var även en del av laget när Malmö fick se sig besegrat av Skellefteå borta med 5–4 i lördags.

– Mot Linköping kunde det ha gått hur som helst så det var surt att vi inte fick med oss poäng. Skellefteå var det bättre laget i den andra matchen, så det var starkt av oss att komma tillbaka och ge dem en match.

Hur vill du summera din debut i SHL?

– Det var väldigt roligt att få med sig den erfarenheten. Att känna att jag klarar mig på den nivån är en boost för självförtroendet, säger Lindgren som fått många starka intryck från äventyret de senaste dagarna.

– Att spela inför runt 6 000 åskådare är ju häftigt. Det var väldigt bra tryck på läktarna i Skellefteå framförallt. Sedan är allt runtomkring mellan matcherna lite mer proffsigt upplagt. Det är flyg och hotell som gäller och det är ju viss skillnad mot vardagen i Hockeyettan med långa bussresor.

På måndagen var Lindgren tillbaka i ishallen i Vimmerby och tränade med laget. 

– Vimmerby är laget som jag tillhör så det är fullt fokus på förberedelserna inför Allettan nu.

VH avslutade grundserien med två raka segrar mot KRIF och Tyringe trots Lindgrens frånvaro förra veckan. Nu tränar laget på fram till den 21:e december innan lite julledighet väntar. Sedan drar Allettan igång i mellandagarna.

– Vi har gjort det väldigt bra i grundserien och går in i Allettan med gott självförtroendet. Det är bara att fortsätta och målet är förstås att vi ska lyckas ta oss till den där kvalserien.

Oskar Lindgren är tillbaka i VH efter ett par omtumlande dagar med Malmö i SHL.
Oskar Lindgren är tillbaka i VH efter ett par omtumlande dagar med Malmö i SHL.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!