Lindblom: "Jag tänker inte stressa"

Oskar Lindblom är frisk efter cancern och återförenad med Philadelphia Flyers. Men spel i Stanley Cup-slutspelet vågar han inte hoppas på. –Jag tänker inte stressa fram något, säger han till SVT.

Oskar Lindblom förväntar sig inte att spela i Stanley Cup-slutspelet. Arkivbild.

Oskar Lindblom förväntar sig inte att spela i Stanley Cup-slutspelet. Arkivbild.

Foto: Derik HamiltonAP/TT

Ishockey2020-07-29 09:15

När Philadelphia presenterade sin 31-mannatrupp inför Stanley Cup-slutspelet fanns Oskar Lindblom med efter en sju månader lång cancerbehandling.

Philadelphias tränare Alain Vigneault har tidigare sagt att Lindblom kan vara aktuell redan den här säsongen, men 23-åringen tonar ner förväntningarna.

– Det är så klart kul att vara med, men vi får se om det blir spel. Jag tänker inte stressa fram något bara för att jag ska vara med i ett slutspel i full fart, säger han till SVT.

I förra veckan skrev Lindblom ett nytt treårskontrakt med klubben värt cirka 27 miljoner kronor. Något som ger honom trygghet och tid att ta sig tillbaka.

– Att få skriva tre år och ha den längden på sig att bygga upp sig själv och komma tillbaka till sitt spel som jag hade. Jag behöver inte stressa, säger han.

Lindblom berättar också om det tuffa samtalet till sina föräldrar efter beskedet att han drabbats av Ewings sarkom, en slags skelettcancer.

– Inte direkt det roligaste samtalet att ringa morsan och farsan och säga att man har cancer. Det var inte så jäkla enkelt. Det var tufft när man är så pass ung också och berätta för sin mamma att man är sjuk, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!