Lindblom förlänger med Flyers: "Väldigt glad"

Oskar Lindblom avslutade nyligen sin cellgiftsbehandling. Nu har han skrivit på ett nytt treårskontrakt med Philadelphia Flyers.

Oskar Lindblom (vänster) förlänger sitt kontrakt med Philadelphia Flyers. Arkivbild.

Oskar Lindblom (vänster) förlänger sitt kontrakt med Philadelphia Flyers. Arkivbild.

Foto: Matt Slocum/AP/TT

Ishockey2020-07-22 19:20

Oskar Lindblom, 23, fick i december beskedet att han drabbats av Ewings sarkom, en slags skelettcancer, efter att ha inlett NHL-säsongen med elva mål och sju assist på 30 matcher.

Den 2 juli avslutade 23-åringen sin cellgiftsbehandling.

Nu har Gävlesonen, vars avtal går ut efter den pågående säsongen, förlängt kontraktet med ytterligare tre säsonger i Philadelphia Flyers. Avtalet är totalt värt cirka 27 miljoner svenska kronor.

"Vill tacka Flyers"

"Jag är väldigt glad över att få vara en del av Flyers de kommande tre åren. Stödet jag känt från klubben, fansen och hela NHL har varit något utöver det vanliga. Jag ser fram emot att få komma tillbaka och träna med grabbarna och vara den professionella hockeyspelaren som jag vet att jag kan vara. Jag vill tacka Flyers som ger mig den här möjligheten och jag ser fram emot dagen då jag är tillbaka och bidrag till lagets framgång", säger svensken i ett uttalande.

2014 draftades forwarden av NHL-klubben och har spelat i laget sedan säsongen 2017-2018. Totalt har det blivit 57 poäng (30 mål och 27 assist) på 138 matcher.

Kan få speltid

Den 1 augusti återstartar NHL efter coronauppehållet. Vill det sig väl finns Lindblom med redan då. Som en del av den östra konferensen kommer Philadelphia spela sina matcher i Toronto. Där inleder de med ett gruppspel tillsammans med Boston, Washington och Tampa Bay för att utse toppseedade lag som därigenom får hemmaplansfördel i slutspelet, ett så kallat seedningskval till slutspelet.

General manager Chuck Fletcher ska ha sagt till lokala medi er i Philadelphia att svenske Lindblom kommer vara med och träna med laget i Toronto och kunna vara tillgänglig för spel.

Sedan tidigare är 23-åringen nominerad till NHL-priset Bill Masterton Memorial Trophy. Priset tilldelas den spelare i ligan som under säsongen bäst exemplifierat uthållighet, sportmannaanda och hängivenhet till ishockeyn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!