Lillebror segrare i Sylvegårds brödrakamp

Under sin första säsong i Växjö förlorade han samtliga fyra matcher mot sin tidigare klubb Malmö. Nu fick Marcus Sylvegård vinna mot storebror och pappa. –Extremt skönt att vinna, säger Marcus Sylvegård efter Växjös seger med 4–3.

Växjös Emil Pettersson (nummer 14 i mitten) kunde jubla med lagkamraterna efter att ha besegrat Malmö med 4–3 på hemmais i SHL. Arkivbild.

Ishockey2020-10-22 21:40

Inför förra säsongen lämnade Marcus Sylvegård Malmö och sin pappa, sportchefen Patrik Sylvegård, samt storebror Emil Sylvegård för en flytt till Småland och Växjö. Varje match mot familjemedlemmarna är sedan dess ett speciellt tillfälle.

– Det är alltid speciellt att möta Malmö, det är ändå klubben som har fostrat mig och klubben i mitt hjärta, säger Marcus Sylvegård till TT.

Storebror tvåmålsskytt

Lillebror Marcus blev kvällens segrare, men det var storebror Emil Sylvegård som satte det största individuella avtrycket i brödrakampen.

I den andra perioden kom han fri med Växjös målvakt Erik Källgren och placerade in sitt första mål för säsongen. Några minuter senare petade han in ett andra mål, från sin sedvanliga position framför motståndarkassen i powerplay. En ”ketchupeffekt”, med andra ord.

– Roligt att göra mål, men just nu känns det skit. Vi åkte hit för att vinna, säger Emil Sylvegård och menar att hans lag måste börja spela sitt spel matcherna igenom.

– Vi slarvar alldeles för mycket. När vi väl gör som vi ska är vi bra men vi gör det för lite, det är tröttsamt, fortsätter Emil Sylvegård.

Växjö replikerade på båda Sylvegårds fullträffar. Emil Pettersson respektive Richard Gynge såg med varsitt mål till att det stod 2–2 efter de två inledande perioderna.

– Vi har tålamod och behåller lugnet, säger Marcus Sylvegård.

Richard Gynge, även han tvåmålsskytt, samt Juuso Vainio såg sedan till att det småländska segergreppet kopplades. Malmös Fredrik Händemark reducerade visserligen i matchens slutskede, men Växjö kunde hålla undan.

Roligare familjemiddag

– Vi backade tillbaka lite, det blir lätt så när man är i ledningen. Men vi vinner, det är det viktigaste, säger Marcus Sylvegård.

TT: Känns det lättare att åka hem till Malmö på familjemiddag efter denna segern?

– Ja, det blir ju det, säger Marcus Sylvegård med belåtenhet i rösten.

Emil Sylvegård väntar å sin sida gärna med familjemiddag tills efter lagens nästa möte.

– Sura i kväll och sedan ladda om, det är ny match på lördag. Vi kan inte fortsätta så här utan måste börja vända båten och köra åt andra hållet, säger Emil Sylvegård angående Malmös nuvarande jumboposition i tabellen.