Eddie Levin tillbaka efter kort sväng i allsvenskan

Det har varit ett par speciella dagar för VH:s forward Eddie Levin. 23-åringen fick testa på spel i hockeyallsvenskan för Tingsryd med back to back möte mot Mora, där han assisterade till ett avgörande mål i sista matchen. Nu är han tillbaka Vimmerby och det är fullt fokus på spel i VH igen som ställs mot KRIF. Ett lag som Levin har spelat i. "Det är speciellt", säger han.

Eddie Levin spelade två matcher med Tingsryd under utlåningen. Där spelade han bland annat med förre VH-målvakten Tomas Rydén, som höll nollan i returmötet mot Mora.

Eddie Levin spelade två matcher med Tingsryd under utlåningen. Där spelade han bland annat med förre VH-målvakten Tomas Rydén, som höll nollan i returmötet mot Mora.

Foto: TT, Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-24 11:47

Eddie Levin fick spela totalt dryga 23 minuter i sitt korta allsvenska äventyr med Tingsryd som startade igång på söndagen med första matchen mot Mora. Där blev det förlust med 1–3 och Levin var inne på ett baklängesmål. Men dagen efter var det dags igen mot laget från Dalarna och Eddie fick sin "revansch".

Vinst med 2–0 och VH-forwarden fick assistera till det avgörande målet.

– Jag passade upp till backen och sedan fick han göra jobbet. Det var skönt att ta en seger och det var roligt att få testa på med spel i allsvenskan. Inte ofta heller man spelar två matcher på två dagar. Jag tyckte det kändes bra, säger Eddie Levin.

Finns det någon möjlighet att du kan återvända till Tingsryd?

– Det vet jag inte än, vi har inte pratat om någon mer utlåning. Det var i vilket fall som helst roligt att få spela. Nu är det fullt fokus på VH och att vi ska ta oss till Allettan och vinna. Jag vill bara att vi ska gå så långt som möjligt den här säsongen. 

undefined
VH:s Eddie Levin fick testa på spel i hockeyallsvenska Tingsryd där han noterades för en passningspoäng. Nu är han tillbaka i Vimmerby och redo att spela match för sitt VH.

Och första matchen efter sejouren i allsvenskan blir något extra för Levin. Han kommer att ställas mot laget som han lämnade innan han kom till Vimmerby – KRIF Hockey. KRIF ligger på en sjätteplats efter sju spelade omgångar. 

– Det är lite speciellt att komma dit igen. Det kommer bli en viktig match för båda lagen. 

Vimmerby Hockey kommer från en stark vecka där man körde över både Alvesta med 7–1 och Troja Ljungby med 5–0.

– Backarna har gjort det riktigt bra och det har gjort att vi forwards har kommit med bra fart i rätt tajming. Vi har fått ett fint flyt i vårt spel. Det gäller att vi fortsätter på den inslagna vägen nu mot KRIF så ska vi nog ta alla tre poäng. Får vi till defensiven så kommer det offensiva lösa av sig självt. 

Eddie Levin har den här säsongen i hockeyettan gjort sex poäng (tre mål och tre assist) på sex matcher för Vimmerby.

Vad säger du om din egen form?

– Den är som lagets. Det blir bara bättre och bättre och jag hoppas det fortsätter. 

Fotnot: Vi tv-sänder Vimmerby Hockeys match mot KRIF Hockey på onsdagskvällen med start 18.50 på vimmerbytidning.se 

Förre VH-målvakten Tomas Rydén höll nollan mot Mora i returmötet i måndags.
Förre VH-målvakten Tomas Rydén höll nollan mot Mora i returmötet i måndags.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!