Levin har snabbt hittat sin roll i laget

På fredagen genrepar Vimmerby Hockey med bortamatch mot Skövde. Eddie Levin är en spelare som stuckit ut under försäsongen och känner att han hittat sin roll i laget. "Vi kompletterar varandra väl i vår formation", säger han.

Eddie Levin är tillbaka i Vimmerby Hockey och har gjort det bra på försäsongen.

Eddie Levin är tillbaka i Vimmerby Hockey och har gjort det bra på försäsongen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2022-09-22 12:30

Den VH-fostrade 22-åringen spenderade juniortiden i IK Oskarshamn. Efter två säsonger i Kallinge/Ronneby är han nu tillbaka i moderklubben.

Forwarden är en av spelarna som utmärkt sig under försäsongen med bland annat fyra mål i träningsmatcherna. 

– Det har gått ganska bra så här långt både för laget och min egen del. Bortsett från matchen mot Nybro senast har vi hållit tätt bakåt och varit kreativa framåt och skapat många chanser, säger Levin som snabbt hittat in i laget.

– Det är ju den stora fördelen med att vända hem att man känner allt från vaktmästare och ledare och många av spelarna. Det går snabbare att komma in i gruppen då. Sedan har det klaffat väldigt bra från början i min formation med Jakob Karlsson och Anton Carlsson. De gillar att ha mycket puck och jag tar lite mer av det tråkiga jobbet och det har jag inget emot.

På fredagen är det genrep som gäller för VH som då ställs mot Skövde borta. Ett lag som för övrigt leds av förre VH-tränaren Staffan Lundh.

Hur är känslan inför seriestarten?

– Det ska bli kul att komma igång på riktigt. Jag tycker absolut att vi har ett lag som kan vara med och kriga i toppen. Samtidigt ska man vara medveten om att det finns många vassa konkurrenter i serien som har värvat starkt. Det kommer bli slutspelskänsla direkt och en tuff kamp för att ta sig till Allettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!