Avgjorde med första målet: "Extremt skönt"

Det var mycket mungipor upp bland Vimmerbyspelarna efter segern hemma mot Troja. Gladast av alla var nog ändå Eddie Levin som avgjorde med sitt första mål för säsongen. "Det var extremt skönt", sa han.

Eddie Levin gjorde en stark insats för VH mot sitt gamla lag KRIF, men åkte på en tung förlust ändå till slut.

Eddie Levin gjorde en stark insats för VH mot sitt gamla lag KRIF, men åkte på en tung förlust ändå till slut.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-11-09 22:25

Eddie Levin var tillbaka i kedjan med Anton Carlsson och Jakob Karlsson och visade under hela matchen att de var en av lagets hetaste. 

– Vi vaskar fram en hel del lägen. Både i längre anfall och vassa kontringar.

Formationen fick mycket istid i slutet av matchen och de tog också plats på isen med William Alftberg och Hugo Ollila när VH fick chansen att spela fem mot tre i slutminuterna. Då klev Levin fram och gjorde det förlösande 2–0-målet. 

Frågan är bara hur det gick till.

– Det är många som har frågat mig efter matchen och jag vet knappt själv. Jag var inne på kassen och högg på en retur efter att Jakob skjutit. Jag fick träff, men såg aldrig pucken gå in själv. Jag fattade inte att det var mål förrän domaren blåste och signalerade för det. Pucken måste ha gått in och studsat i nederkanten av buren och ut igen. Det väsentliga var att det blev mål i alla fall.

VH höll undan och både vann och lyckades hålla nollan. Efter att laget firat färdigt återstod bara ett problem.

– När vi samlades i omklädningsrummet insåg vi att vi nästan hade nästan glömt vilken segerlåt vi skulle spela. Det löste sig till slut.

Vad betyder segern?

– Det är extremt skönt att få visa att vi både kan spela bra och vinna så klart. När alla är med och bidrar på det här viset kan vi slåss mot alla lag. Nu får vi rida den här vågen och bygga upp en segerrad istället och se hur långt det räcker.

Eddie Levin fick jubla över sitt första mål för säsongen och en extremt skön seger hemma mot Troja.
Eddie Levin fick jubla över sitt första mål för säsongen och en extremt skön seger hemma mot Troja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!