Lettisk landslagsman ersätter Fasth

Växjö Lakers har hittat Viktor Fasths ersättare. Lettlands VM-målvakt Janis Kalnins hämtas in från finska KHL-laget Jokerit. "Jag kan knappt vänta på att få träffa alla lagkamrater för att påbörja träningen och resan tillsammans", säger målvakten i ett pressmeddelande.

Janis Kalnins i mål under en JVM-match 2009. Arkivbild.

Janis Kalnins i mål under en JVM-match 2009. Arkivbild.

Foto: Nathan Denette

Ishockey2021-06-28 16:02

Efter att Viktor Fast meddelat att han avslutar karriären har Växjö letat efter en ersättare. Nu står det klart att Jokerits lettiska landslagsmålvakt Janis Kalnins är klar för kommande säsong.

"Jag är väldigt glad över att få möjligheten att representera Växjö Lakers. Det kommer garanterat att bli en rolig säsong där vi siktar högt, så som jag förstår att klubben alltid gör", säger målvakten i ett pressmeddelande.

Med målvaktsvärvningen meddelar Växjös sportchef Henrik Evertsson att lagets målvaktsbesättning för den kommande säsongen är klar.

"Janis är en väldigt stabil målvakt som i de fall han spelat bakom bra försvar har levererat absoluta toppsiffror i KHL. Janis har precis som Viktor Fasth varit lite av en late bloomer och det kommer bli väldigt spännande att se vilka kliv han kan ta med vår struktur", säger sportchefen i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!