Leksingarna har tappat glädjen: ”Vi är rädda!”

Efter en tung 3–1-förlust mot Skellefteå signalerar Leksandsprofilen Martin Karlsson att laget tappat glädjen: –Den roligaste tiden att spela hockey ska vara på vårkanten när det vankas slutspel. Där är inte vi. Det känns som vi är rädda att förlora någonting, men egentligen har vi inget att förlora, säger han.

Tvärstopp för Martin Karlsson och hans Leksandskollegor mot Skellefteå. Nu undrar Karlsson varför hans lag tappat glädjen.

Tvärstopp för Martin Karlsson och hans Leksandskollegor mot Skellefteå. Nu undrar Karlsson varför hans lag tappat glädjen.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2022-03-15 21:26

Leksand är nu ett av de sämsta lagen i SHL. Efter hemmasmällen mot Skellefteå, som innebar dalalagets femte förlust på de senaste sex matcherna, saknar Martin Karlsson den rätta glädjen i sitt lag.

– Varför har alla börjat spela? Det är inte för att åka runt och tycka det är jobbigt . Vi ligger ju inte i skiten och har inget ångestkval framför oss.

Martin Karlsson, som i Leksand varit med om så många dramatiska avslutningar med dramatiska kvalserier, kan inte förstå varför laget inte visar spelglädje när det snart ska bli fest.

– Den roligaste tiden att spela hockey ska vara på vårkanten när det vankas slutspel. Där är inte vi. Det känns som vi är rädda att förlora någonting. Men egentligen har vi inget att förlora, menar Martin Karlsson och pekar på att bristen på glädje är en viktig anledning till att Leksand spelar så dåligt just nu.

”Köpa rollerna”

Leksand hade inte mycket att sätta emot när Skellefteå fick ordning på sitt spel efter en längre period av formsvacka. I de senaste matcherna har det i Leksand sett ut som att större delen av laget drabbats av pyspunka. Det är egentligen bara Martin Karlsson, Jon Knuts och Patrik Zackrisson som försöker att driva laget.

– Visst, men samtidigt vinner vi inga matcher på det. Jag vet vad jag ska göra med min roll. Jobba hårt, döda utvisningar och sätta upp pucken i anfallszon. Alla måste köpa sina roller, säger Karlsson:

– Det är 10 000 kronorsfrågan varför det blivit såhär. Om jag hade svaret på det hade vi ändrat till det direkt. Det gäller att inte sätta oss i någon skit utan ta ansvar och vilja lira pucken tillsammans. Vi har jobbat hårt en hel säsong, spelat många matcher och haft mycket kuskande i buss tillsammans. Det är nu det ska vara som roligast och vad fan, nu har chansen att ha ett bra slutspel.

Gles vägg

Han är hård i sin kommentar, men anser samtidigt att lagkamraterna tål detta:

– Vi är så professionella att vi måste kunna höra sanningen av varandra. Sedan gäller att kunna gå vidare.

Resultatet av det dåliga spelet har också blivit att publiken sviker. Sällan har den vita Leksandsväggen varit så gles, i icke pandemitider, som mot Skellefteå:

– Vi har ju inte vunnit matcher. Det är klart man får mer energi när det är fullt drag. Men de som är här låter bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!