Leksand utan Hellkvist tog efterlängtad seger

Tuff bortamatch, svag form och utan tränare. Det var inte mycket som talade för Leksand i bortamötet med Luleå. Men dalaklubben stod för en stark prestation och vann med 4–1.

Jubel i Leksand.

Ishockey2023-10-26 21:13

Inför matchen var Luleå det formstarkaste laget i SHL med fem raka segrar – samtidigt var Leksand raka motsatsen med fyra raka förluster. Dessutom saknade LIF tränaren Björn Hellkvist som är sjukskriven på obestämd tid.

Efter en lugn och mållös första period började målen trilla in. Ett par drömminuter såg till att Leksand hade med sig en 2–0-ledning efter två perioder. Målskyttar: Alexander Lundqvist och Patrik Zackrisson.

– Vi anpassar oss efter situationen och spelar med fart, säger lagkapten Zackrisson i TV4 Play.

I Hellkvists frånvaro tog assisterande tränarna Mikael Karlberg och Charles ”Challe” Berglund över ansvaret.

– Jag tror inte att det är något man tänker på just nu. Vi försöker i alla fall inte göra det så mycket, utan mer fokusera på vad vi sa inför matchen, säger Patrik Zackrisson.

Luleå fick in en reducering direkt i den tredje perioden, men tappade därefter spelet igen och Leksand kunde göra 3–1 genom Marek Hrivík. Samme Hrivík blev sedan tvåmålsskytt när han satte 4–1 i tom kasse och Leksand kunde ta en efterlängtad seger.

Fakta: Torsdagens SHL-resultat

Luleå – Leksand 1–4

Timrå – HV71 3–0

Växjö – Örebro 4–2

Skellefteå – Malmö 2–1

Frölunda – Oskarshamn 2–3

Modo – Färjestad 4–3 (efter förlängning)