Leksand segrade i CHL – efter mäktig vändning

Leksand har fått en smakstart på Champions Hockey League. I premiärmatchen mot Slovan Bratislava lyckades Dalalaget hämta upp underläge till seger med 5–3.

Jonas Ahnelöv. Arkivbild.

Ishockey2021-08-27 20:24

Det såg inte ljust ut när slovakerna tog ledningen med 2–0 i den första perioden, men leksingarna repade sig den andra.

Försvarsgeneralen Jonas Ahnelöv tog täten och bidrog med både mål och assist när Leksand hämtade upp till 2–2.

Det såg ut som att Leksand var på väg att ta över kommandot i matchen – men bara minuter senare tryckte Jakub Sukel in 3–2 för Slovan Bratislava. Därefter åkte även Leksands 17-åriga backtalang Lian Bichsel på ett matchstraff efter en huvudtackling.

Men hemmalaget gav inte upp.

Amerikanske Justin Kloos kvitterade på nytt i den tredje perioden innan finländske Mikael Ruohomaa blev matchhjälte med två mål.

Även Växjö gick segrande ur sin premiärmatch efter 2–1 mot Sparta Prag.

Nyförvärvet Olle Lycksell skickade in ledningsmålet i power play i slutet av den första perioden – och den bristande disciplinen blev fallet för tjeckerna.

För i den andra perioden kunde finländske Julius Nattinen, även han ny inför säsongen, sätta dit 2–0 i numerärt överläge.

Med sex sekunder kvar av matchen stänkte Sparta Prags Michal Repik in ett tröstmål, men närmre än så kom man inte.

Skellefteå åkte på en stjärnsmäll borta mot schweiziska Lugano där man föll med hela 1–5.

Det såg lovande ut när Jonathan Johnson skickade in ledningsmålet i inledningen av den första perioden, men Lugano svarade med att kvittera direkt och visade sedan upp en imponerande effektivitet i den andra och tredje perioden.