Leksand bröt Örebros svit med publik tillbaka

Örebros segersvit bröts när lika formstarka Leksand fick spela inför sin hemmaklack igen. Matchen slutade 4–2.

Linus Andersson efter sitt andra mål för kvällen när Leksand besegrade Örebro.

Ishockey2022-02-10 21:46

Efter fyra raka SHL-segrar fick Örebro åka hem från Leksand som förlorare. Hemmalaget, som också spelat bra den senaste tiden och tagit tio av tolv möjliga poäng under 2022, bars fram av hemmapubliken (4 200) och dominerade stort i halva matchen.

– Börjar man som vi gjorde blir det inget snack om saken. Tycker ändå att vi gör det bra de sista 30 minuterna. Men sett över 60 minuter vinner Leksand rättvist, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson till C More.

Tvåmålsskytt

I första perioden sköt Leksand 22 skott mot Örebros sex och gjorde två mål – båda av Linus Andersson. Han kom till Leksand strax före jul i en bytesaffär med Djurgården. Fredrik Forsberg gjorde omvänd resa, från Leksand till Djurgården.

– Jag trivs bra här och har ett bra stäm nu, säger Andersson till C More.

– Vi bjuder på en jäkla förstaperiod nu när publiken är tillbaka. Det var speciellt för mig som inte spelat inför publik här tidigare, det blev jag extra taggad av.

Leksand brände också en straff i första perioden då Max Veronneau inte lyckades överlista Jonas Arntzen.

Med en dryg minut kvar av perioden blåste domaren av för pausvila sedan Örebros Joel Mustonen vänts över ända av en Leksandsspelare och fallit till isen med huvudet före. Han kunde efter en stund resa på sig och ledas av isen och fördes sedan iväg för att kollas för en befarad hjärnskakning.

– Det är otäckt när det händer sådana saker, säger lagkompisen Gustav Backström till C More.

"Slutspelskänsla"

Leksands spelövertag var fortfarande stort i början av andra perioden och man gjorde också 3–0 efter halva perioden då Justin Kloos slår in en retur. I slutet av perioden tog Örebro över allt mer och kunde också reducera till 1–3 genom Oliver Eklund.

Örebro tog kommandot i tredje perioden, men i stället för att göra mål straffades man med ett baklängesmål när Nicholas Halloran åkte ut för en tripping. Patrik Zackrisson satte 4–1-målet för Leksand.

Halloran betalade tillbaka direkt efter utvisningen. Han kom fri och satte pucken bakom Leksandsmålvakten Kasimir Kaskisuo till 2–4. Närmare än så kom aldrig Örebro.

Örebro får chans till revansch redan på lördag, då man tar emot Leksand hemma i Behrn Arena.

– Det blir lite slutspelskänsla, det är kul med back-to-back-match. Jag hoppas vi tar med oss självförtroende till på lördag, säger Leksandskaptenen Patrik Zackrisson till C More.