Leksand bortabesegrade serieledaren Rögle

Leksands Skåneturné slutade med lika många segrar. För tränaren Björn Hellkvist blev besöket i Ängelholm lyckat – 0–2 vändes till 5–2 mot serieledaren Rögle. –Det var för länge sedan sist, säger han.

Leksands Jonas Ahnelöv. Arkivbild.

Ishockey2021-01-12 21:40

Leksand tog på tisdagskvällen sin fjärde raka seger på bortais när man i en underhållande och fartfylld match besegrade Rögle med 5–2.

De två sista bortamålen kom sedan Rögle i hopp om att forcera in 3–3 tagit ut målvakten.

– Utifrån planen vi lagt så gjorde vi det jättebra, framförallt de första 40 minuterna, förutom vid deras 1–0 där vi blir grundlurade. Om Dennis Everberg kom på det själv vet jag inte, men det har jag svårt att tro. Då har det hänt mycket sedan jag jobbade i Ängelholm, säger Hellkvist efter matchen.

Såg mörkt ut

Men länge såg det mörkt ut för Leksand.

När lagen senast möttes gjorde han två mål och spelade fram till ett.

Nu behövde Dennis Everberg bara fem minuter för att spräcka målnollan.

Leksand kom till spel efter 1–0 i Malmö och för Hellkvist som har ett förflutet både i Malmö och Rögle hade det så långt varit en trevlig Skåneturné. Han skulle få jubla också under tisdagskvällen.

Hemmalaget skulle även göra 2–0 innan Marek Hrivíc skred till handling.

I numerärt underläge tog han vara på slarvigt Röglespel och dribblade in gästernas första mål.

Slovaken spelade också mycket vackert fram nyblivna 30-åringen Martin Karlsson till kvitteringspucken.

– Vi har rest mycket på sistone så mycket handlar om att finna sin plats i systemet just nu. Passningen var inte så mycket mer än så, jag letade bara efter Martins klubba, säger Hrivíc.

August Berg gjorde sedan 3–2 för Leksand innan hemmalaget i tredje perioden inledde ett bombardemang i jakten på kvittering.

Ingen 30-årskris

Men Janne Jivonen storspelade mellan Leksands stolpar och när Martin Karlsson med två minuter kvar kunde snappa upp pucken och dra i väg ett långskott mot hemmalagets öppna kasse innebar det hans andra mål för kvällen och spiken i serieledarens kista.

Leksand gjorde sedan ytterligare ett mål från egen planhalva när matchens slutresultat fastställdes av Daniel Gunnarsson.