Ledde med 3–0 – föll tungt ändå • Femte raka förlusten

Virserum står fortsatt utan poäng i den södra Alltrean. Borta mot Skärblacka åkte man på en tung 7–5-förlust, trots att man hade ledningen med tre mål i den första perioden.

VSGF fick inte fira borta i Skärblacka under torsdagen.

Ishockey2022-02-10 21:21

Ibland vänder det snabbt i idrott. Virserums SGF vet det. Efter den första perioden hade man en 3–1-ledning borta mot Skärblacka. VSGF hade gjort tre snabba mål i inledningen av matchen och ledde med 3–0 efter tolv minuter. Fem minuter in i den andra låg man plötsligt under med 4–3 istället.

Värre blev det, när Skärblacka tryckte in 5–3 efter 30 minuter. Joel Stridells reducering kort därefter gav nytt hopp för VSGF – och när Jeremy McNeil satte 5–5 i slutet på perioden var gästerna tillbaka igen.

Hemmalaget återtog ledningen i upptakten av den tredje perioden, efter att VSGF klarat av ett boxplay. Knappt fem minuter från slutet kom också 7–5, vilket blev slutresultatet.

VSGF får därmed fortsatt vänta på sina första poäng i Alltrean.

Poäng VSGF: Jeremy McNeil 2+0, Joel Stridell 2+0, Olle Engqvist 1+0, Pavils Galsons 0+2, Martin Holmstrand 0+1, Jordan Harding Bautista 0+1, Thomas Mansbridge 0+1, Jake Mortley 0+1, Alexander Andersson 0+1.

* Sporten har sökt Virserums tränare Wictor Holmberg.