Lätt för Timrå – Mora skrällde

En favorit höll – den andra föll. Överlägsna seriesegraren Timrå klev in i hockeyallsvenskans slutspel och vann den första kvartsfinalen över AIK med klara 5–1. Däremot föll Björklöven hemma mot Mora efter förlängning, 3–4.

Fredrik Anderssons Timrå började slutspelet i hockeyallsvenskan på bästa sätt. Arkivbild.

Ishockey2021-03-22 21:49

Timrås satsning att nå SHL fick en perfekt start.

Redan efter 4.30 av hemmamötet med AIK, som slog ut Tingsryd i åttondelsfinal, kom ledningsmålet genom Viktor Lodin. Hemmalaget startade bra även i andra perioden och Erik Walli Walterholm gjorde 2–0 efter 3.10.

Timråforwarden var också inblandad i det som skulle avgöra matchen definitivt. Walli Walterholm blev crosscheckad mot ansiktet av AIK-backen Malte Setkov som åkte på matchstraff.

I den efterföljande fem minuter långa numerära överläget i slutet av andra perioden gjorde Timrå två mål – genom Albin Lundin och Christopher Liljewall. Lundin stod för ett mål och två assist.

Serietrean Björklöven, som var på väg mot SHL i fjol när säsongens bröts, har haft en ojämn säsong men är ändå favorit mot Mora. Laget ledde med både 2–0 och 3–1 men kunde inte behålla greppet.

Mora både reducerade och kvitterade innan backen Kristoffer Gunnarsson – ett mål i grundserien – avgjorde efter 1.24 av förlängningen.

– Jag slängde bara in pucken mot kassen och tror den styrs in. Det betyder mycket och är skönt mentalt att vinna första matchen, men det är en lång väg, säger Gunnarsson till C More.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher.

De två återstående kvartsfinalerna inleds i morgon då serietvåan Bik Karlskoga tar emot Västerås och fyran Södertälje ställs mot Västervik.