Larsson matchhjälte i förlängningen

Adam Larsson blev historisk matchhjälte när Seattle vann mot Pittsburgh i NHL-hockeyn. Avgörandet var det första övertidsmålet någonsin för det nytillkomna laget.

Adam Larsson och Calle Järnkrok gratulerar varandra till väl utfört värv.

Ishockey2022-01-28 04:17

Matchen var en målsnål historia. Efter två mållösa perioder stod det 1–1 efter den tredje.

I förlängningen åkte Seattle-forwarden Alex Wennberg in i anfallszonen. Han vände upp och serverade Larsson, som med fritt skottfält mellan tekningscirklarna avgjorde med ett handledsskott i övre nätmaskorna. Även Calle Järnkrok fick assist på målet i ett helsvenskt samarbete.

För Seattle, som bildades för drygt tre år sedan och gör sin första NHL-säsong, var 2–1-vinsten den första övertidssegern någonsin.

När Columbus besegrade New York Rangers fanns också svenskar med i målprotokollet.

Gustav Nyquist i Columbus reducerade Rangers tvåmålsledning i första perioden när han stötte in en retur med skridskon. Med det vände Columbus matchen och gjorde ytterligare tre mål i rad.

Sju minuter in i den sista perioden gav Mika Zibanejad Rangers nytt hopp när han i powerplay slog in lagets tredje mål. Men det blev det sista. Matchen slutade 5–3 till Columbus.

I övrigt gjorde Los Angeles Adrian Kempe mål i slutminuten när New York Islanders tagit ut målvakten. Kings vann med 3–2.

För Filip Forsberg i Nashville rullar målskyttet på. Mot Edmonton nätade han för tredje matchen i rad. Totalt har han gjort 22 mål under säsongen, det på bara 32 matcher.

Matchen tog däremot Edmonton hem med 3–2 efter straffar.