Två lag stannar. Två lag åker ur. Under onsdagkvällen inleddes den negativa (södra) kvalserien där fyra lag slåss om nytt kontrakt till Hockeyettan nästa säsong. Så här gick det i matcherna.

Tranås tog tre betydelsefulla poäng.

Ishockey2021-03-24 21:21

Tranås AIF–Borås HC 2–1

Kommentar: Storsatsande Tranås bytte för ett par dagar sedan tränare i hopp om en positiv effekt till kvalserien – och det gick vägen. Rasmus Koskinen gjorde 1–0 för TAIF i slutet på den första perioden. Borås väntade med kvitteringen till efter powerbreak-pausen i den andra perioden. Då hittade Ludvig Jansson rätt och skickade in pucken i nät. Hemmalaget tog tillbaka kommandot i inledningen av de 20 sista minuterna. Målskytt: Jacob Olbing. Det blev matchens sista mål och Olbing och Tranås kunde glädjas åt tre viktiga poäng.

Kallinge/Ronneby–Tyringe 1–4

Kommentar: KRIF:s kräftgång fortsätter. Tyringe gjorde processen kort med Eddie Levin (Vimmerby Hockey-produkt) och hans lag. Inte ens halva matchen var spelad innan Tyringe hade gått upp till 4–0 borta i Soft Center Arena, mycket tack vare Max Coatta. Amerikanen gjorde 0–2, 0–3 och 0–4 mellan minut 19 och minut 30. KRIF fick in ett tröstmål i slutminuterna och snyggade till siffrorna.