VH-tränarens kritik: "Måste skärpa till oss"

Vilka skulle egentligen stoppa Vimmerby Hockeys segersvit i vårserien? Tabelljumbon Köping, visade det sig. VH åkte på en överraskande förlust på bortais. "Vi måste skärpa till oss", säger tränaren Hampus Sylvegård.

Hampus Sylvegård, tränare för Vimmerby Hockey, var inte nöjd med lagets inställning i bortamötet med Köping.

Ishockey2023-01-18 21:36

Vimmerby Hockey kom till onsdagens bortmatch i Köping med sex raka segrar på de sju inledande matcherna. Man gjorde det också som serieledare, medan Köping HC inte hade vunnit en enda match i vårserien och låg sist inför mötet.

Klart att många säkert hajade till när slutsignalen gick i Köpings ishall och det stod 2–1 på resultattavlan. Vad hände?

Hampus Sylvegård, tränare i VH, har sin analys klar.

– Köping är bättre än oss. Det är inget snack, säger han kort efter slutsignalen.

Att det var toppen mot botten syntes inte heller ute på isen. Köping hängde med väl och skapade också minst lika många chanser som VH, både i den första och andra perioden. VH fick ändå jubla först, när Balint Horvath skickade in ledningsmålet i powerplay i den andra perioden.

Repliken kom bara minuten senare, när Linus Gustavsson fick in kvitteringen för Köping. Därefter turades lagen om att byta chanser med varandra.

– Visst var det surt att deras kvittering kom så snabbt, men det var samtidigt inte mer än rätt. De tävlade mer än oss, vann mer närkamper och vi kom inte alls upp i nivå, menar Sylvegård.

VH inledde den tredje perioden bäst och det hängde ett ledningsmål i luften. Fem minuter in i den fick man med sig en straff. Adam Bäckstrand klev fram – men lyckades inte överlista en storspelande Jonas Eneroth i Köpings mål.

Istället drog Vimmerby på sig en utvisning med sju minuter kvar, på grund av för många spelare på isen. En tveksam utvisning, enligt VH-tränaren.

– Domarna menar att vi har sex man på isen, men Pelle (Ström) har ena foten inne i båset. Det var mest det jag var irriterad över.

Och just den utvisningen skulle visa sig bli kostsam. Andreas Thelander fick läget i Köpings powerplay och tog i för kung och fosterland, rätt upp i nättaket. Det skulle också visa sig bli segermålet.

– Köping vinner välförtjänt. Vi kommer inte upp i nivå i tävlingsmomenten och då blir det så här.

Hampus Sylvegård var även kritisk mot sitt lag efter 6–3-segern mot Forshaga i söndags.

Är du orolig för att ni är på väg in i en formdipp?

– Man kan säga att vi redan är inne i en och vi måste skärpa till oss. Det har inte sett jättebra ut de senaste matcherna heller, men då har vi lyckats vinna tack vare en hyfsat hög lägstanivå. I dag (läs onsdag) har vi inte det. På söndag möter vi ett bra KRIF och då gäller det att vi kommer upp i nivå.

Köping–VH 2–1

Målen: 0–1 (26:22) Balint Horvath (Adam Bäckstrand, Isac Andersson), 1–1 (27:55) Linus Gustavsson, 2–1 (53:56) Andreas Thelander.