Kristianstads dom: straffavgift och tom ståplats

Kristianstad straffas efter skandalmatchen mot Tingsryd. Den hockeyallsvenska klubben åläggs en straffavgift på 40 000 kronor och en tom ståplatsläktare i nästa möte lagen emellan. Domen har överklagats.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Vegard Grott/NTB/TT

Ishockey2022-11-30 16:20

I slutet av oktober avbröts den hockeyallsvenska matchen mellan Kristianstad och Tingsryd efter att ett knallskott kastats in på isen. När matchen efter över en och en halv timmes avbrott inför tomma läktare återupptogs uppstod märkliga scener där spelarna bara väntade ut tiden.

Matchen spelades klart den 10 november efter ett beslut från Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd. Kristianstad ledde då med 5–1 och vann också med samma siffror.

"Extremt allvarlig händelse"

Men efterspelet har fortsatt. Kristianstad har nu dömts av tävlingsnämnden till en straffavgift på 40 000 kronor och ståplatsläktaren för hemmasupportrarna kommer att vara tom när Tingsryd kommer på besök den 29 december.

– Det är en extremt allvarlig händelse som har hänt. Vi har tittat på ärendet och begärt yttrande från parterna, sett var det har brustit i säkerhetstänket och då har vi konstaterat att åtgärden är lämplig, säger Jonas Sandberg, ordförande i Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd.

Har överklagat

Kristianstad har överklagat domen och hoppas få svar i ärendet nästa vecka.

För en klubb som Kristianstad är 40 000 kronor en betydande summa. Klubbordföranden Bo Lindbergh säger att han, trots överklagan, räknar med en straffavgift i någon form.

– Det utgår jag ifrån. Men dimensionen känns inte riktigt "fair", säger han.

– Jag hoppas på en mindre bötessumma och att vi får ståplatsen tillbaka. Tingsryd ska tydligen få ha sin men inte vi, och det känns lite underligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om